Як дізнатися пароль від Wi-Fi на своєму iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через роки компанія з Купертіно, здається, зрозуміла, що іноді власникам iPhone може знадобитися дізнатися пароль від Wi-Fi, до якого він уже підключений. І ця можливість з’явиться вже через кілька тижнів! Донині Apple не дозволяла побачити збережені паролі від Wi-Fi, тому поділитися паролем з кимось поблизу або перевірити, чи правильно вказано ключ аутентифікації, було не так просто.

Бета-версія iOS 16 уже показала, що тепер за потреби можна побачити пароль, який потрібен для підключення до мережі, яку вже використовує айфон для доступу до Інтернету. Відтак, разом із випуском стабільної версії нового програмного забезпечення ця можливість з’явиться в усіх власників iPhone 8 та новіших, тоді як моделі 6S, 7/7 Plus та перший iPhone SE тепер офіційно стануть застарілими.

Після того, як ваш телефон оновитися до iOS 16, зробити це буде дуже легко:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крок 1. Перейдіть у Параметри та відкрийте розділ Wi-Fi, після чого доторкніться до інформаційного значка “i” біля назви активної мережі.

Якщо ви перебуваєте поза зоною дії бездротової мережі, пароль від якої необхідно дізнатися, то можна натиснути кнопку “Змінити” вгорі праворуч, після чого відкриється список всіх мереж Wi-Fi, до яких підключався ваш пристрій.

Крок 2. Після цього перед вами з’являться відомості про цю мережу. Крім іншого, тут представлено поле з паролем, який наразі прихований. Щоб побачити його, просто доторкніться до нього.

Крок 3. Тут же можна скопіювати пароль, для чого потрібно вибрати пункт “Копіювати” у спливаючому меню. Тепер його можна вставити в будь-який додаток або месенджер.

До слова, тут же можна видалити ті мережі, які вам не потрібні, але зверніть увагу, що їх буде видалено з усіх ваших пристроїв Apple, синхронізованих з даними iCloud.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.