Кому не варто купувати робот-пилосос

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Робот-пилосос – один із найпопулярніших пристроїв розумного будинку. Зручно, коли прибирання робить хтось інший, а якщо це робот, то це подвійно добре. Та й коти дуже люблять покататися на такому безплатному таксі – робота робота робота їх дуже заворожує. Але у будь-якого пристрою є плюси, а є мінуси. У цій публікації поговоримо про те, кому не варто купувати такий гаджет.

Підпишіться на мій блог, щоб не пропустити цікаві публікації!

Кому не варто купувати робот-пилосос

Робот-пилосос не підходить для генерального прибирання
За допомогою робота-пилососа можна лише підтримувати частоту. Із сильними забрудненнями не впорається навіть апарат преміум-сегмента. Розумний пристрій призначений переважно для підтримання чистоти під час щоденного прибирання. Робот катається, засмоктує пил і робить вологе прибирання за умови, що поверхня не сильно забруднена. Великі частинки сміття і бруду апарату точно не під силу – занадто дрібні теж не завжди вдається захопити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Підходить не в кожне приміщення

Варто зрозуміти, що чим просторіше ваше приміщення, тим якіснішим буде прибирання. Робот не любить велику кількість кутів, сходів і перепадів висоти. Також підлога в приміщенні не повинна бути заставлена різними речами. Бажано, щоб обстановка на підлозі не змінювалася – пристрій створює віртуальну карту приміщення, щоб наступного разу прибирання відбулося якісніше. Але якщо ви любитель творчого безладу на підлозі, то такий апарат вам не підійде.

За роботом потрібно доглядати

На жаль, техніка ще не дійшла до такої стадії, коли пристрій би сам себе чистив і катався до сміттєвого бака. Періодично потрібно очищати пилозбірник, наливати воду (якщо пилосос підтримує вологе прибирання) і чистити сам апарат.

Якщо не доглядати за ним, то він швидко втратить свої здібності домробітниці. Пристрій не підійде людям, які не зможуть періодично робити прості процедури. Зі своєї практики скажу – дарував друзям 3 рази робот-пилосос, і дві сім’ї просто “забили” на пристрій і не користуються ним. Занадто багато дій, простіше взяти звичайний пилосос і швабру і зробити прибирання самостійно.

Прибирання йде досить повільно

У середньому, робот-пилосос за 2 хвилини прибирає трохи більше одного квадратного метра приміщення. Але все залежить від меблів, кутів і перешкод. За надто складної карти прибирання невеликої кімнати може затягнутися на 30 хвилин і більше, що може викликати незручності для домочадців – пристрій видає шум, і слухати його тривалий час не кожному хочеться. Адже простіше взяти звичайний пилосос і за кілька хвилин пройтися ним по потрібних поверхнях.

Вологе прибирання практично марне

Саме тому ця функція йде доповненням до звичайної опції всмоктування пилу і дрібних частинок сміття. За фактом вологе прибирання у робота-пилососа лише розмазує все по підлозі. Зупинити прибирання, витягнути серветку і промити в більшості моделей неможливо – пристрій тоді почне прибирання знову. Простіше взяти звичайну швабру і як потрібно протерти підлогу. А ганчірку легко вичавити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.