Для чого насправді потрібен отвір в нижній частині телефону

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Думали, що знаєте свій Android-смартфон вздовж і впоперек? Подумайте ще раз! Багато виробників додають отвір до нижньої частини своїх телефонів, але чи замислювалися ви коли-небудь, для чого він потрібен? Можливо, ви здивуєтесь, дізнавшись, що він насправді робить. Давайте дізнаємось!

Мало хто з нас стверджує, що знає всі функції смартфона. Незважаючи на те, що він є невід’ємною частиною нашого повсякденного життя і ми освоїли всі його можливості, багато з них все ще вислизають від нас! Давайте з’ясуємо, як маленький отвір в нижній частині вашого смартфона може допомогти вам отримати більше від вашого телефону.

Для чого потрібен маленький отвір в нижній частині смартфона і планшета?

Причина, по якій ми звертаємо вашу увагу на отвір у нижній частині телефону, полягає в тому, що його часто плутають з іншими отворами. Кожен, хто володіє пристроєм з операційною системою Android, помітив цей отвір, і він, м’яко кажучи, дуже зручний. Ні, ми не говоримо про маленький отвір, який використовується для вилучення карт пам’яті або SIM-карти. Його функція зовсім інша.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Отвір, про який йде мова, розташований біля зарядного порту і динаміка. Він виконує роль додаткового мікрофона. Функція, яка залишається непомітною, але яка оптимізує якість дзвінків. Це все, що потрібно!

Саме ця функція дозволяє послабити або навіть усунути навколишній шум, коли ви розмовляєте по телефону. Таким чином, ваші розмови не будуть порушені, а аудіозаписи будуть чистими. Такий собі звуковий фільтр. Дуже практично, чи не так?

До речі, саме через цей отвір проходить ваш голос, коли ви записуєте аудіозапис у WhatsApp або Messenger. Те ж саме стосується відеодзвінка або використання програми для запису голосу.

Зверніть увагу, що для того, щоб продовжити розмову по телефону, не заважаючи вашому співрозмовнику, переконайтеся, що в цей отвір не потрапляють сторонні предмети. Переконайтеся, що пісок або рідина не заблокували цю частину телефону. Якщо це станеться, він не зможе виконувати свою роботу належним чином. Слід також зазначити, що на деяких моделях смартфонів цей отвір розташований зверху.

Для чого потрібні два маленькі отвори у верхній частині смартфона?

Тепер, коли ви знаєте функцію маленького отвору в нижній частині вашого Android-смартфона або планшета, ви, можливо, задалися питанням про роль двох отворів у верхній частині вашого пристрою. Виявляється, вони служать тій самій меті. В той час як один з них працює як мікрофон, другий використовується для послаблення зовнішніх шумів. Коротше кажучи, вони відіграють різні ролі, але працюють разом, щоб забезпечити хорошу якість зв’язку.

Як почистити маленький отвір?

Як згадувалося раніше, важливо пам’ятати, що маленький отвір в нижній частині телефону повинен бути захищений, щоб в нього не потрапляли сторонні предмети. Час від часу його слід ретельно чистити, оскільки це досить делікатний елемент. Для цього слід ;

  • Придбайте клейку шпаклівку. Це дозволить вам зловити будь-які залишки, які могли потрапити в отвір мікрофона;
  • Обережно нанесіть невеликі шматочки цього клейкого продукту на отвір, не натискаючи занадто сильно. Якщо ви це зробите, ви проштовхнете сміття ще глибше в отвір.
  • Решітка захищає ваш мікрофон? Швидко протріть її зубною щіткою. Але будьте обережні, щоб не пошкодити телефон.

Чистка телефону: правильні кроки

Неможливо повною мірою користуватися всіма функціями смартфона, не подбавши про нього перед цим. А це, звісно, означає, що його потрібно добре чистити!

  • Перш за все, від’єднайте пристрій від зарядного пристрою та вимкніть його;
  • Зніміть оболонку або захисний чохол;
  • Якщо у вас є серветка для чищення окулярів, змочіть її, а потім протріть телефон.
  • Якщо такої немає, підійде м’яка серветка з мікрофібри;
  • Залиште висихати.
  • Також зверніть увагу, що не варто нехтувати бічними кнопками вашого пристрою.
  • Постійне їх використання сприяє утворенню бактерій!

Якщо ваш телефон вкрився стійкими плямами, змочіть ганчірку в розчині гарячої води та миючого засобу, а потім акуратно протріть екран.

Знання функцій вашого телефону допоможе вам краще ним користуватися. Тож дбайте про нього якомога більше, щоб отримати від нього максимум користі!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.