Статті

Керівництво з вибору смартфона. Плоский екран чи вигнутий

Share

Вирішив почати писати новий цикл статей, присвячених нюансам вибору смартфона. Кожна з них буде присвячена розбору будь-якої деталі мобільного телефону, в якій я доступними словами пояснюю її суть. Таким чином вам буде простіше орієнтуватися в безкрайньому ринку мобільних телефонів. Якщо вам сподобався формат – залиште, будь ласка, свій відгук у коментарях.

Довгий час смартфони з вигнутим дисплеєм вважалися ексклюзивом і призначалися для відображення іміджу компанії. Володіння подібним смартфоном означало приналежність до певного класу покупців, які можуть дозволити собі такий пристрій і не бояться таємничих нововведень. Таких людей можна порівняти з нинішніми власниками складних смартфонів, що досі викликають масу скепсису серед консервативних користувачів.

Але за останні два роки закруглені матриці пішли в маси і стали популярні не тільки не тільки не тільки серед флагманів, але і серед відносно доступних моделей середнього класу. На сьогоднішній день в Росії продаються як мінімум три подібних смартфона ціною нижче 30 тисяч рублів – Huawei Nova 10, Honor X9a і Realme 10 Pro+. Таким чином маркетологи промацують попит серед ширшого кола покупця, щоб вирішити, чи варто робити загнуті дисплеї ще доступнішими, чи так і залишити їх у більш дорогих пристроях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Які взагалі недоліки у гнутого скла?

1 Через те, що зображення на гранях відхилене від прямого кута огляду, воно має помітно темніший вигляд, ніж на решті частини екрана. Це працює і у зворотний бік: погляньте на заокруглення під прямим кутом, і ви побачите, що картинка біля “робочої” частини екрана стане темнішою.

2. Фантомні натискання або методи боротьби з ними. У першому випадку вигнута частина дисплея може реагувати на пальці, коли ви просто тримаєте телефон у руці, а в другому – не реагувати на натискання в прикордонних областях (у сучасних смартфонах трапляється частіше). Саме з другою проблемою я зіткнувся у своєму Meizu 18s: перші два тижні мені доводилося заново вчитися робити свайпи з краю екрана і правильно натискати на кнопку голосового повідомлення в Telegram.

3 Через те, що заокруглене скло має плавний поворот, воно починає відбивати всі промені світла, що падають на нього. Ось як це виглядає.

4. Через те, що гнуте скло помітно випирає з корпусу, воно при падінні може прийняти на себе всю енергію. Розбити такий дисплей простіше, а лагодити дорожче – міняти матрицю доведеться цілком. Утім, у наш час не становить жодних проблем наклеїти спеціальне захисне скло, яке захищатиме екран разом з його гранями.

Як ви розумієте, плоскі дисплеї цих недоліків позбавлені, але немає у них і головної переваги вигнутих матриць – додаткового тактильного задоволення під час використання. Коли палець під час свайпа доходить до межі екрана, набагато приємніше відчувати плавний скат, ніж різкий кінець екрана і початок захисного чохла. Описати такий феномен словами складно, це треба відчути наживо.

А ще у заокруглених матриць є одна суб’єктивна перевага, яка випливає з їхнього початкового призначення – вони досі додають смартфону преміальності. Чисто візуально такий пристрій має дорожчий вигляд, навіть якщо це який-небудь середняк Realme 10 Pro+, в якому крім цього самого дисплея ніяких одкровень немає.

Сам я довго боявся купувати телефон із зігнутим дисплеєм, але після відносно довгого спілкування з Xiaomi 12 Pro зрозумів, що боятися насправді нічого. Мій нинішній смартфон Meizu 18s якраз має такий екран, і до його недоліків я швидко звик. Так, яскравість на краях нижча, так, скло іноді збирає відблиски, але зате який воно гарний вигляд і приємно відчувається! Адже флагман – це не тільки характеристики, але ще й емоції. Обираючи річ, з якою контактуватимете щодня, не забувайте слухати своє серце.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Xiaomi Redmi Note 13 Pro: Все ще топ за свої гроші

    Доброго часу, дорогі читачі. Сьогодні ми поговоримо про смартфон Xiaomi Redmi Note 13 Pro –…

    30.04.2024

    iPhone 16: витік розкриває розміри екрану та дизайн камери

    iPhone відкидає свою тінь уперед: незважаючи на те, що презентація відбудеться лише у вересні, на…

    30.04.2024

    На тлі популярності штучного інтелекту прибуток Samsung виріс майже в 10 разів

    Прибуток Samsung злетів більш ніж на 900% за підсумками першого кварталу 2024 року. Південнокорейська компанія…

    30.04.2024

    TikTok можуть заблокувати у Євросоюзі – голова Єврокомісії

    Керівник Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн не відкидає можливості заблокувати на території Євросоюзу популярний месенджер…

    30.04.2024

    Apple найняла десятки експертів зі штучного інтелекту з Google для секретної дослідницької лабораторії в Цюріху

    Компанія Apple переманила десятки експертів із штучного інтелекту з Google і створила «секретну європейську лабораторію»…

    30.04.2024

    Новий Apple Pencil отримає тактильний зворотний зв’язок

    Реліз нового стілусу не за горами. 3-тє покоління Apple Pencil оснастять унікальними функціями. Тактильний зворотний…

    30.04.2024