Чому не можна постійно тримати ноутбук на зарядці

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ноутбук – це зручний пристрій для роботи та розваг. Він став невід’ємною частиною повсякденного життя багатьох людей. Але щоб він працював без збоїв, потрібно правильно ним керувати. Одна з категорично неправильних дій – це постійне тримання ноутбука на зарядці.

Чому так не можна робити? Давайте розберемося.

Скорочення терміну служби батареї

Як відомо, батарея – це один із найважливіших компонентів ноутбука. Вона живить увесь пристрій і дає змогу йому працювати без підключення до мережі. Але постійне перебування батареї в режимі заряджання може призвести до зниження її ємності та зменшення терміну служби.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

По-перше, це відбувається через те, що постійна напруга на батарею призводить до зміни її хімічних властивостей. У результаті цього вона може швидше розрядитися і стане менш ємною. По-друге, якщо батарея постійно заряджається до 100%, то це теж може негативно позначитися на її роботі.

Перегрів ноутбука

Якщо ноутбук постійно перебуває на зарядці, то це може призвести до його перегріву. Коли батарея заряджається, вона починає генерувати тепло. Якщо вона не остигає, а продовжує перебувати в режимі заряджання, то це може призвести до перегріву ноутбука. Це, зі свого боку, може пошкодити компоненти пристрою і знизити його продуктивність.

Ризик втрати даних

Якщо ноутбук постійно працює в режимі заряджання, то це збільшує ризик втрати даних. У разі збою в електропостачанні або інших непередбачуваних обставин, коли живлення вимкнеться або станеться стрибок напруги – дані можуть бути пошкоджені.

Як правильно заряджати батарею ноутбука

Щоб збільшити термін служби батареї ноутбука, потрібно дотримуватися кількох простих правил:

  • Не тримайте батарею на зарядці довше, ніж це необхідно. Щойно вона зарядиться до 100%, вимкніть зарядний пристрій.
  • Ви можете використовувати ноутбук під час заряджання, але не забувайте про вимкнення зарядки, коли батарея зарядиться до потрібного рівня.
  • Розряджайте батарею до 20-30% перед тим, як зарядити її знову.
  • Якщо ви не збираєтеся використовувати ноутбук найближчим часом, то краще вимкніть його і відключіть від зарядки.

Висновки

Постійне перебування ноутбука на зарядці може негативно позначитися на його батареї, призвести до перегріву і пошкодження компонентів пристрою, а також збільшити ризик втрати даних. Щоб уникнути цих проблем, потрібно стежити за зарядкою батареї і не тримати її на зарядці довше, ніж це необхідно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.