iPhone може врятувати вам життя: 4 важливі функції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За кілька останніх років Apple став активно приділяти увагу не тільки технічним функціям пристрою, а й турботі про користувача. У цей напрямок увійшла приватність і безпека не тільки ваших даних, а й вашого здоров’я. Що таке екстрений виклик на Айфоні? І як він може одного разу врятувати ваше життя?

Медкарта у вашому смартфоні

У смартфонів з яблуком є чудовий вбудований додаток “Здоров’я”. Тут ви заповнюєте дані про себе, включно з такими:

  • зріст і вага;
  • група крові та резус фактор;
  • наявність хронічних захворювань;
  • алергія;
  • список необхідних до прийому ліків.

Усі ці дані обов’язково знадобляться медикам, якщо з вами щось трапиться. Тому не забудьте дозволити показ даних на заблокованому екрані, а також внести контакти на випадок НП.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб налаштувати медичну карту, вам необхідно:

  • Відкрити застосунок “Здоров’я”.
  • Перейти в розділ “Огляд” і вибрати ваш профіль.
  • Зайти в медкарту і натиснути у верхній правій частині екрана “Править”.

Інша корисна функція – “Розпізнавання аварій”. Вона в iPhone увімкнена автоматично і спрацьовує при сильному (реально сильному) струсі. Як і під час екстреного виклику, функція повідомляє служби порятунку і ваш контакт на випадок НП. Єдина проблема її використання полягає в тому, що в Україні наразі ще не відстежують повідомлення про ДТП і доступна ця функція тільки починаючи з Айфон 14.

Контакти на випадок події

Поговоримо докладніше про контакти на випадок НП. Ним може стати ваша довірена особа: знайомий або родич, у кому ви абсолютно впевнені. З огляду на те, що служби виїжджають тільки на аварії, про які їх повідомили особисто, то в більшості подій вам доведеться довіритися саме людині зі списку контактів. Саме вона отримає сповіщення про ваше місцезнаходження в момент НП.

Встановити контакт на випадок НП можна в модулі медкарти застосунку “Здоров’я”. Для цього вам необхідно зайти в налаштування і натиснути “+”. Крім вибору контакту зі списку вашої телефонної книги, доведеться вказати, ким він вам доводиться.

Екстрений виклик на iPhone

Якщо у вас трапилася пригода, і ви фізично не можете розблокувати телефон, виробник передбачив можливість швидкого набору SOS. Щоб активувати швидкий екстрений набір, вам необхідно:

  • Відкрити налаштування.
  • Перейти в пункт “Екстрений виклик – SOS”.
  • Вибрати зручний спосіб увімкнення й активувати його.

Також ви можете відключити звук таймера (це зворотний відлік, який починається до початку виклику). В іншому разі на вас чекає дуже гучний звуковий супровід.

Режим “Не турбувати”

В iPhone є і ще одна функція, яка може одного разу врятувати вам життя. Хоча ми напевно про це і не здогадуєтеся. Це режим “Не турбувати”. І він уже багато років допомагає автомобілістам не відволікатися від дороги.

При підключенні до машини по Bluetooth режим запускається автоматично. В інших випадках вам необхідно увімкнути його в панелі швидких дій. Також ви можете вибрати тих людей, від кого вам надходитимуть повідомлення навіть на “тихому” режимі. Зробити це можна через налаштування.

Ось такими незвичайними функціями iPhone може захистити ваше життя і здоров’я в екстрених ситуаціях. Ми радимо виділити 20 хвилин свого часу зараз і налаштувати їхню роботу, щоб у разі НП ваш телефон був до цього готовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.