Як увімкнути або вимкнути відсоток заряду батареї на iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З оновленням iOS 16 компанія Apple впровадила опцію відображення відсотка заряду батареї на iPhone. Як випливає з назви, ця функція дає змогу користувачам переглядати рівень заряду батареї в числовому значенні без необхідності відкривати Центр управління. На той випадок, якщо користувачі звикли до старого інтерфейсу і не хочуть бачити числове значення стану зарядки, нововведення можна відключити.

Функція відсотка заряду батареї не стала чимось принципово новим на iPhone – вона існувала доти, доки не був випущений iPhone X у 2018 році. Купертинівці позбулися її, оскільки смартфон отримав велику виїмку, яка, за словами Apple, займала багато місця.

Однак побачити заряд телефону у відсотках можна не на всіх айфонах – для частини з них ця функція залишилася за бортом. Йдеться про iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 mini та iPhone 13 mini. На щастя, бета-тестування iOS 16.1 вже показало, що ці пристрої теж отримають опцію відображення відсотка заряду батареї.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Активувати “нову” функцію вкрай просто, для цього відкрийте “Налаштування” і перейдіть у розділ “Акумулятор”, де переведіть повзунок в активний стан у рядку “Заряд у відсотках”. Процес вимкнення точно такий самий – вимкніть перемикач.

Ще однією новою функцією став віджет, який показує відсоток заряду акумулятора безпосередньо на головному екрані iPhone. Крім цього, він також відображає відсоток зарядки всіх під’єднаних аксесуарів, наприклад, Apple Watch, AirPods і так далі.

Щоб додати цей вельми функціональний і корисний віджет, затисніть і утримуйте вільну частину дисплея на головному екрані до того моменту, коли іконки почнуть тремтіти (так само, як якщо б ви хотіли видалити якийсь додаток). Після цього натисніть значок ➕ вгорі ліворуч, щоб додати новий віджет, і виберіть “Елементи живлення”. Тепер проведіть пальцем вліво і вправо по віджету, щоб переглянути параметри його розміру, і, обравши вподобаний, натисніть “Готово”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.