За яким принципом працює екстрений виклик на iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для сучасних користувачів смартфон – не тільки модна іграшка, а й найкращий помічник в екстрених ситуаціях. Якщо вам потрібна допомога, ви можете активувати екстрений виклик, навіть якщо у вас не ловить мережу або немає сім-карти.

Що за функція SOS, і як вона працює

Кожна сучасна модель телефону має функцію SOS. Це і є екстрений виклик: коли ви натискаєте певну комбінацію клавіш, відбувається автоматичний дзвінок на номер 112. Він працює безкоштовно і навіть якщо в телефоні немає sim-карти.

Номер телефону місцевих рятувальних служб встановлюється автоматичними налаштуваннями. Гаджет визначає своє місце розташування, і залежно від цього в Росії ви наберете саме 112, а не 911, як в Америці. Але є низка країн, наприклад, територія Китаю, де номер служби порятунку необхідно вибрати вручну.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Налаштовуємо екстрені виклики на iPhone

У техніці Apple є кілька варіантів активації SOS-виклику. Їх ви можете знайти в налаштуваннях. Для цього вам необхідно зайти в розділ “Екстрений виклик – SOS”. Тут ви зможете вибрати один із варіантів налаштування:

  • Утримання кнопок протягом певного часу. Затиснути можна будь-яку з клавіш, наприклад, кнопку ввімкнення або гучності. Після довгого натискання на екрані з’явиться відлік часу. Тримайте клавішу, поки відлік не закінчився, а потім відпустіть. Ваш смартфон зателефонує до служби порятунку.
  • П’ять натискань. Вам необхідно швидко 5 разів поспіль натиснути на кнопку ввімкнення. На екрані також з’явиться таймер, а спалах почне мерехтіти.
    Зворотний відлік до здійснення дзвінка має звуковий супровід. Дуже гучний звук можна відключити тільки у версії iOS 16 і новіших. Для цього активуйте “Тихий виклик” у тому ж розділі налаштувань.

Одразу після початку екстреного дзвінка смартфон автоматично увімкне систему геолокації. Це необхідно для того, щоб спецслужби дізналися ваше місце розташування. Також пристрій відключається від пристроїв, підключених по Bluetooth. Після здійснення виклику для розблокування знадобиться код-пароль.

Екстрений виклик можна скасувати. Для цього вам потрібно провести повзунок по екрану вправо (як для скидання дзвінка). А потім підтвердити вибір кнопкою скидання.

Також для безпеки ми радимо заповнити медкарту в застосунку “Здоров’я”. Тут ви можете розповісти про себе, а також додати контакти на випадок НП. Якщо ви додали такий контакт, то в разі активації екстреного виклику йому прийде сповіщення з координатами вашого місця розташування.

Активуйте екстрений доступ на заблокованому екрані до вашої медичної карти, щоб перехожі або співробітники служб могли дізнатися про стан вашого здоров’я і побачити контакти ваших близьких. Так ви убезпечите себе в екстреній ситуації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.