Який ноутбук кращий: пластмасовий чи металевий

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На ринку зараз багато ноутбуків, але серед матеріалів корпусу немає особливого розмаїття – це або пластик, або алюміній. Якщо раніше практично всі ноутбуки були пластикові, то зараз у багатьох моделей алюмінієвий корпус. Що краще?

Корпус ноутбука – важливий нюанс при виборі такого пристрою. Наприклад, від якості пластику залежить не тільки міцність, а й тактильні відчуття користувача. Дешева пластмаса одразу впадає в око і завжди буде відчуватися руками. Лептоп із металевим корпусом дає більше позитивних відчуттів як очам, так і рукам.

Чим поганий пластик?

Найбільший мінус такого корпусу – низька міцність. Виробники зараз, крім економії на матеріалах, ще хочуть зробити ноутбук і максимально тонким. А ось тонкий шар шліфованого алюмінію буде набагато міцнішим, ніж такий самий шар із пластмаси. Щоб лептоп був міцним, він повинен мати досить товстий шар пластику, що вже робить всю конструкцію громіздкою і важкою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Особисто в мене було дві ситуації, коли корпус пластикового ноутбука виявився пошкодженим. Перший раз ноутбук часто піднімали і переносили, тримаючись за один край корпусу. Одного чудового дня пішла тріщина по всій правій частині лептопа, і від цього сталося пошкодження клавіатури.

Пристрій пішов у пристойний за вартістю ремонт. Другий раз я невдало вдарив ноутбук, який лежав у сумці, об щось. З кута корпус просто розтріснувся. Користуватися таким пристроєм було некомфортно – довелося міняти корпус.

Ноутбук із пластиковим корпусом буде, звісно ж, дешевшим, ніж із металевим. Але це не означає, що такий пристрій не варто розглядати до покупки. При акуратному використанні з мінімальними пересуваннями такий лептоп здатний прослужити багато-багато років. А ось якщо користувач постійно працює поза домом і дуже часто змушений діставати мобільний комп’ютер із сумки, то тут тільки алюмінієвий корпус.

Також великий плюс металевого корпусу в тому, що він набагато краще відводить тепло, ніж пластик. Такий лептоп буде менше грітися, а працюватиме стабільніше. Алюміній набагато легший, ніж потрібна кількість пластмаси для міцності – це теж потрібно пам’ятати.

Який висновок?

  • Потрібен ноутбук для дому без частого перенесення – не заморочуємося над корпусом, підійде звичайнісінький пластиковий. Можна навіть тонкий пластик – так буде дешевше;
  • Ноутбук постійно з собою? Найкраще брати пристрій з алюмінієвим корпусом або дуже товстим пластиковим;
  • Якщо потрібен ноутбук для екстремальних умов, то можна придивитися до ударостійких лептопів, які можуть мати металевий або пластиковий корпус із прогумованими бортами.

Пам’ятаю свій перший ноутбук – квадратний “Ровербук” з дуже товстим пластиковим корпусом. У яких тільки умовах він експлуатувався за часів студентського життя – навіть усі кнопки були на місці через багато років. А зараз?..

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.