Чому варто заряджати телефон, коли він заряджений на 50%

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Акумулятор – найважливіший компонент нашого мобільного телефону. Єдина проблема полягає в тому, що він має тенденцію розряджатися набагато швидше, ніж хотілося б, але чи впевнені ви, що поводитеся з ним правильно? Але чи впевнені ви, що поводитеся з ним правильно? Адже багато користувачів роблять помилки при зарядці, навіть не усвідомлюючи цього. Якщо вам часто не вистачає заряду акумулятора, ми дамо вам кілька порад, як оптимізувати його роботу, щоб ви могли отримати максимум від свого смартфона.

Як правильно заряджати акумулятор мобільного телефону?

Підзарядка мобільного телефону перетворилася на механічний жест, який тепер є частиною нашого денного або вечірнього ритуалу перед сном. Але чи впевнені ми, що робимо це правильно і, головне, вчасно? Зрозуміло, що якщо батарея вже не така ефективна, як раніше, цілком ймовірно, що ми робимо ненавмисні помилки. Експерти з’ясували, коли саме найкраще заряджати мобільний телефон.

Коли заряджати телефон, щоб не пошкодити його?

За словами експертів, ніколи не слід давати акумулятору повністю розрядитися, оскільки це лише скоротить термін його служби. Тому вони рекомендують завжди підключати мобільний до джерела живлення, коли заряд батареї досягає 50%. “Термін служби літій-іонного акумулятора зазвичай становить 500 циклів (близько півтора року). Один цикл батареї вимірюється повним зарядом від 0 до 100. Отже, чим більше повних циклів має ваш мобільний телефон, тим швидше вам потрібно його замінити”, – пояснює Ліз Гамільтон, директор Mobile Klinik, сервісу з обслуговування мобільних телефонів. Як це можна пояснити? Це явище пов’язане з хімічними реакціями, які відбуваються під час заряджання. Але є спосіб уникнути пошкоджень, допомагаючи акумулятору працювати довше між заряджаннями. Фахівець рекомендує частково заряджати смартфон, щоб сповільнити цикл роботи акумулятора.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чому не варто заряджати телефон на 100%?

Щоб продовжити термін служби акумулятора, експерти рекомендують підтримувати його рівень заряду між 20% і 80%. Іншими словами, не варто заряджати телефон на 100% або давати йому розрядитися нижче 20%. Якщо ви заряджаєте телефон на повну потужність, в середньостроковій і довгостроковій перспективі батарея погіршиться. За даними Tech Advisor, батарея повинна працювати від трьох до п’яти років у кращому випадку, або від 500 до 1000 циклів заряджання, але вживаний мобільний телефон прослужить не більше трьох років. Пам’ятайте, хоча повна зарядка не є смертельною для акумулятора, ця повторювана дія зрештою скорочує термін його служби.

Кілька порад щодо оптимізації терміну служби акумулятора

Існує кілька речей, які можна зробити, щоб продовжити термін служби акумулятора. І навіть збільшити час заряджання.

  • Налаштуйте екран на швидке вимкнення.
  • Зменшіть яскравість екрана або налаштуйте її на автоматичну зміну.
  • Вимкніть звуки та вібрацію клавіатури.
  • Обмежте програми, які використовують багато заряду акумулятора.
  • Увімкніть опцію економії заряду акумулятора.
  • Видаліть програми, які ви не використовуєте.
  • Увімкніть темну тему.

Чому погано заряджати ноутбук вночі?

Залишати телефон заряджатися на ніч не дуже небезпечно, оскільки сучасні телефони вже підготовлені до такого режиму заряджання. Однак багато експертів рекомендують не залишати телефон підключеним до зарядного пристрою на ніч. Як пояснювалося вище, це може бути шкідливо для акумулятора в довгостроковій перспективі. Звичайно, рідкісна нічна зарядка, ймовірно, не матиме великого значення для його життя, але якщо ви робите це майже щоночі, ви, швидше за все, помітите уповільнення його роботи або навіть деградацію з часом.

Чи потрібно вимикати телефон, щоб зарядити його?

Ні для кого не секрет, що поводження з мобільним телефоном під час заряджання впливає на акумулятор, оскільки час заряджання значно сповільнюється. Тому під час заряджання слід вимикати телефон, особливо якщо ви зазвичай залишаєте його увімкненим на ніч.

Як заряджати смартфон швидше?

Ось 5 порад про те, як заряджати мобільний телефон швидше:

  • Переведіть його в режим літака.
  • Повністю вимкніть його.
  • Не заряджайте його через USB-порт.
  • Тримайте його при відповідній температурі.
  • Використовуйте оригінальний зарядний пристрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.