Як доглядати за смартфоном – 5 простих порад

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон щільно увійшов у життя практично будь-якої сучасної людини, адже вона володіє вже не просто можливістю дзвінків і повідомлень як телефони буквально кілька років тому, а величезним функціоналом для багатьох завдань.

Правильний догляд за смартфоном досить важливий, тому що середній час користування ним у більшості користувачів перевищує 2-3 години на день, а якщо він використовується як робочий інструмент, то 5-10 годин на день.

Тому слід дбайливо ставитися до пристрою, адже ніхто не мав би бажання залишитися без зв’язку, багатьох даних, засоби оплати та інших функцій смартфона. Ну а що ж зробити для збільшення терміну служби та зменшення ризиків поломки смартфона та буде розказано у цій статті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чохли, захисне скло та плівки

Використання цих аксесуарів вкрай важливо, адже вони не тільки зможуть захистити смартфон від пошкоджень, але й збережуть його зовнішній вигляд. Зрозуміло, вага пристрою з ними стає більшою, і вона стає більш громіздкою, але плюси від наявності цих аксесуарів все-таки переважують мінуси.

Акумулятори

в сучасних телефонах краще не розряджати до кінця, це негативно впливає на них. Бажано не залишати смартфони заряджатися на ніч і довго залишати на зарядці, якщо він вже заряджений. Вкрай важливо використовувати оригінальні зарядні пристрої від виробника або якісні аналоги із сертифікацією, оскільки будь-які дешеві зарядні пристрої можуть пошкодити пристрій.

Екстремальні температури

Краще не піддавати смартфон нагріванню або охолодженню до різних екстремальних температур. Не потрібно залишати смартфон на сонці, біля батареї та використовувати у вкрай холодну погоду. Швидкий перепад температур та будь-які екстремальні температури вкрай негативно впливають саме на батарею. Так як більшість корпусів сучасних смартфонів розбираються тільки за допомогою спеціального інструменту, заміна батареї може коштувати досить дорого.

Контакт із вологою та водою

Все більше смартфонів починають оснащуватися вологозахистом різного ступеня, а також пилозахисту. Але це зовсім не означає, що можна без будь-якої шкоди занурювати смартфон у воду, кидати в пісок або плавати в морі із солоною водою.

Важливо вивчити ступінь захисту, яким оснащений конкретний смартфон, а також гарантійні зобов’язання у разі потрапляння вологи або занурення у воду. Деякі смартфони можна занурювати на деякий час у воду, але далеко не факт, що виробник збереже гарантію в такому випадку.

Зовнішнє чищення

Навіть у чохлі та захисному склі або плівці телефон так чи інакше забруднюється. Для його чищення краще використовувати серветки з мікрофібри, а для важкодоступних місць використовувати щітки.

Виконувати очищення роз’ємів потрібно лише після вивчення цього процесу на кожному конкретному смартфоні. Дуже важливо не використовувати гострі предмети, оскільки, використовуючи їх, можна нашкодити пристрою.

Висновок

Збереження зовнішнього та технічного стану сучасного смартфона вкрай важливе, адже він щільно увійшов у життя більшості людей і став украй важливим пристроєм, яким користуються щодня. Використовуючи поради з цієї статті, можна продовжити термін служби смартфона, покращити його роботу і не допустити поломок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.