Чому потрібно переходити на USB Type-C

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Класичний порт USB Type-B, а також різні micro і mini USB йдуть у минуле. Все йде до уніфікації форматів – навіщо потрібно стільки дротів, якщо можна створити універсальний порт? Так і вчинили. Назвали USB Type-C. Цього року вийдуть нові iPhone, які вперше в історії матимуть загальновизнаний порт, а не власну розробку.

Говорять, що Apple все одно запрацює на продажу проводів власного виготовлення, виключивши якісь функції… Але не про це, а про те, чому варто вже почати перехід на USB Type-C і не купувати пристрої, які не мають цього порту.

Чим же USB Type-C такий гарний?

➤ Основний плюс Type-C роз’єму у його симетричності. Це означає, що можна підключати гніздо будь-якою стороною. Тим самим підвищиться міцність як USB-вилки, так і USB-порту на пристрої.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Адже ремонт USB Type-A на ноутбуці – найчастіша причина звернення до сервісного центру;

➤ Висока швидкість передачі даних (специфікація USB 3.1 і вище);

➤ Красивий та стильний зовнішній вигляд, порівняно з USB Typa-A, та й усіма іншими портами;

➤ USB Type-C універсальний і може поєднувати функції HDMI, Thunderbolt 3, MHL, DisplayPort. Не потрібні будуть інші дроти;

➤ Цей стандарт може працювати з великими струмами. А це означає, що його можна використовувати для заряджання ноутбука та інших пристроїв. До того ж процес зарядки відбувається значно швидше.

А ноутбук із таким портом можна заряджати від потужного портативного акумулятора.

Які недоліки мають USB Type-C?

Навіть сучасні пристрої не завжди мають даний порт, або кількість портів Type-C дуже маленька. Якщо потрібно підключити пристрій через порт USB Type-C, а такого роз’єму немає, виручить перехідник. Звичайно, всі можливості через нього не отримати, але пристрій принаймні працюватиме.

Але пройде кілька років і про всі старі стандарти портів доведеться забути – USB Type-C буде на всіх пристроях і знадобляться зворотні перехідники для підключення старих гаджетів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.