Найцікавіші гаджети, які показали на MWC 2023

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Mobile World Congress повернувся до свого звичного стану. У 2023 році, коли тисячі відвідувачів та представників брендів взяли участь в одній із найбільших технічних виставок у світі, здається, що посткоподібний порядок речей повернувся у своє звичне русло. Захід офіційно розпочався 27 лютого і закінчується сьогодні. Але найцікавіші анонси, на які ми чекали найбільше ще до початку виставки, вже відбулися, тому ми можемо підбити підсумки, до яких ми, швидше за все, ще не раз повернемося. Давайте подивимося на новинки та концепти.

Як і очікувалося, MWC 2023 була насичена подіями з численними анонсами таких відомих брендів як Huawei, Honor, Oppo, OnePlus, Lenovo та інших. Враховуючи величезну кількість продуктів, показаних на заході, давайте швидко розглянемо найцікавіші анонси та гаджети, які представили нам.

Розсувний ноутбук Lenovo

Ноутбук Rollable Concept – це щось дуже цікаве. Щоправда, тут швидше за доречне просто слово ”страшне”. Але оскільки складні смартфони і навіть ноутбуки набирають популярність, підхід Lenovo до розкладного форм-фактора виглядає набагато перспективнішим, ніж черговий складний телефон, до якого ми повернемося нижче.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Складаний ноутбук оснащений стандартним 12,7-дюймовим дисплеєм із співвідношенням сторін 4:3 у режимі за замовчуванням. Однак одним натисканням кнопки пари внутрішніх двигунів плавно висуває екран з-під клавіатури ноутбука до майже квадратного 15,3-дюймового дисплея із співвідношенням сторін 8:9, забезпечуючи значно більшу область перегляду.

Дуже дивний, але цікавий ноутбук

Виглядає це цікаво і навіть зручно, але поки що складно уявити, як усе буде реалізовано на практиці. Та й чи цей пристрій дійде до прилавків, теж незрозуміло. У будь-якому випадку, Lenovo вже має у своєму арсеналі ноутбуки зі складним екраном, а значить провалом це точно не буде.

Передача даних світлом

Li-Fi або Light Fidelity – це бездротова технологія, яка використовує світло для передачі даних між двома пристроями. У технології використовують світловипромінюючі діоди (LED) для передачі даних на високих швидкостях у видимому спектрі світла. Він має кілька переваг у порівнянні з Wi-Fi, таких як більш висока швидкість і навіть найкраща безпека. Однак для цього потрібна пряма видимість між передавачем та приймачем, що обмежує реалізацію технології у звичайному житті.

Встаєте під лампою і завантажуєте серіальчик.

Тим не менш, Li-Fi може стати мейнстримом, оскільки незабаром у смартфони можуть додати технологію як базову функцію для бездротового зв’язку. Це стало можливим завдяки Light Antenna One від pureLiFi, першою у своєму роді антеною подібного типу. Пристрій сумісний із майбутнім стандартом IEEE 802.11bb, тому виробники можуть легко інтегрувати Li-Fi з існуючим мережевим обладнанням 802.11 Wi-Fi та мільярдами мобільних пристроїв.

Телефон з найкращою камерою зі світу

Honor використовувала MWC 2023, щоб показати два нових смартфони , які залишаються одними з найцікавіших нових телефонів, представлених у 2023 році. Найбільше інтересу викликає Honor Magic 5 Pro. Він оснащений 6,81-дюймовим дисплеєм GTPO, чіпом Snapdragon 8 Gen 2, батареєю ємністю 5100 мАг та зарядкою потужністю 66 Вт. Є три камери 50 Мп, які вже посіли перше місце у рейтингу камер DxOMark.

Honor Magic 5 Pro. Новий лідер DxOMark

Новий складний телефон Honor

Honor Magic Vs – це складний телефон у вигляді книги, схожий на Samsung Galaxy Z Fold 4. Характеристики не вражаючі, адже телефон оснащений тільки торішнім Snapdragon 8 Plus Gen 1, але його продуктивності вистачить ще не на один рік. Телефон вийшов компромісним, адже в чомусь він перевершує лідера ринку Samsung, а в чомусь програє навіть дешевшим моделям. Але це черговий внесок у світ доладних телефонів, а це вже добре.

Honor Magic Vs. Новий складний телефон

Смартфон з рідинним охолодженням

Концепт OnePlus 11 – це ще один пристрій, який ви не зможете легко купити, але від цього він не стає менш цікавим. Це новий концептуальний пристрій від OnePlus. У ньому компанія демонструє свою інженерну майстерність та нові технології у простій для розуміння упаковці. На цей раз вона пропонує рідинне охолодження з технологією Active CryoFlux.

Концепт OnePlus 11 із рідинним охолодженням Active CryoFlux

Як і у випадку з комп’ютерами, ідея полягає в тому, щоб охолодити телефон до того стану, при якому він не тротліт. В результаті користувачі повинні отримати більше частоти кадрів навіть після довгої гри. Щоправда, заяви OnePlus не дуже вражають, адже, за її словами, частота повинна збільшитися всього на 3-4 кадри в секунду.

Таке збільшення не має великого значення, проте саме використання технології досить цікаве для базового оснащення нового телефону. Задня частина OnePlus 11 Concept, що світиться, також означає, що він виділяється на тлі конкурентів і навіть інших телефонів OnePlus.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.