Чому ви повинні негайно відключити Wi-Fi на своєму телефоні, перш ніж вийти з дому

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як правило, більшість людей використовують Wi-Fi вдома, щоб мати гарне підключення до Інтернету на своїх мобільних телефонах та інших електронних пристроях. Проблема в тому, що за звичкою його забувають деактивувати, виходячи із дому. Однак це недогляд може дорого вам обійтися. Якщо ви хочете краще захистити свої дані, ви повинні обов’язково прийняти рефлекс завжди деактивувати Wi-Fi вашого смартфона, коли ви виходите з дому. Чому цей жест потрібний для вашої власної безпеки? Ми вам пояснюємо.

Навіщо мені відключати Wi-Fi на вулиці?

Багато людей не знають про це, але рекомендується використовувати Wi-Fi тільки вдома. Поза вдома рекомендується використовувати лише мобільні дані. Однак більшість користувачів звикли вимагати Wi-Fi з різних місць, де вони знаходяться на вулиці, не усвідомлюючи, що це може поставити під загрозу безпеку їхнього пристрою. Іспанський інститут кібербезпеки (INCIBE) справедливо рекомендує уникати підключення мобільного телефону до відкритих мереж Wi-Fi у громадських місцях. З тієї простої причини, що цей сервіс загалом небезпечний: він дуже вразливий і виявляється ідеальною метою для атак кіберзлочинців. Таким чином ви ризикуєте вкрасти особисту інформацію з вашого мобільного телефону.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тому ви завжди повинні пам’ятати, що підключатися до загальнодоступної мережі Wi-Fi ризиковано, особливо під час роботи в мережі та вході на різні веб-сайти. Коли ви підключаєтеся з невідомого джерела, ви значно полегшуєте доступ до даних вашого смартфона: тоді ви, ймовірно, станете жертвою вторгнення шкідливого програмного забезпечення, яке встановиться на ваш пристрій без вашого відома.

Але тоді як ви можете отримати вигоду з відповідного підключення за межами вашого будинку? Вам доступний цікавий варіант: вам потрібно використовувати портативний 4G/3G-роутер. Він використовує доступну мобільну мережу, щоб ви могли підключатися до Інтернету будь-де. Це дуже зручна послуга, особливо коли ви їдете в подорож і хочете завжди залишатися на зв’язку. Важлива перевага: 4G-роутер дозволяє підключати декілька пристроїв одночасно. Він працює з SIM-картою та пропонує мережу Wi-Fi для підключення як смартфона, так і планшета чи ноутбука.

Як бонус мобільні маршрутизатори зазвичай поставляються з вбудованим акумулятором, який забезпечує кілька годин автономної роботи. Таким чином, вам не доведеться турбуватися про зарядку пристрою від електромережі. Ідеальний варіант при подорожі, наприклад, поїздом чи автобусом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.