Як прискорити зарядку смартфонів Xiaomi, Redmi чи POCO

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Яким би не був ваш смартфон, флагман чи бюджетний, він неминуче потребує зарядки. Як правило, кожен виробник дбає про те, щоб навіть нерозумний користувач не зміг нашкодити пристрою та акумулятору. Це важливо, адже функція швидкого заряджання хоч і зручна, але при цьому не дуже добре впливає на довговічність батареї.

Щоб користувачі не зловживали швидким поповненням заряду, в комплект до смартфону дають зарядний пристрій значно меншої потужності. Умільці оминають цю проблему за 5 секунд. Достатньо взяти інший блок та відповідний шнур, щоб значно скоротити час до повного заряду.

У Xiaomi, Redmi та POCO це побачили, і в MIUI 13 розробники продумали все так, щоб час заряду батареї був таким, як це передбачено виробником.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У нашій (та й не тільки) країні стільки «Кулібіних», що жодні рамки на наших користувачів не діють. Загалом, якщо потрібно, обмеження на швидку зарядку можна обійти.

Щоб ваш смартфон мав можливість швидкої зарядки, потрібно наступне:

1. Перевірте, чи заряджається пристрій. Якщо 67-ватна, то така й потрібна. Якщо потужність менша, придбайте адаптер з необхідними параметрами. Як ви розумієте, йдеться про оригінальні аксесуари. Якщо візьмете дешеві аналоги, то гарантій безпеки пристрою ніхто не дасть.

2. Далі поміняйте налаштування. Переконайтеся, що ваш смартфон підтримує функцію швидкої зарядки. Для цього заходьте в налаштування до пункту «Батарея». Там знайдіть пункт Збільшення швидкості зарядки. Якщо такого пункту немає, то, швидше за все, для Вашого пристрою функція швидкого заряджання недоступна. Якщо такий пункт є, то заходьте до нього та активуйте, перетягнувши «повзунок» у потрібне положення.

На цьому все! Тепер, підключаючи смартфон до зарядного пристрою, ви не довго чекатимете. Однак є деякі «побічні дії». Ресурс батареї швидко заповниться, але пристрій може нагріватися. Щоб не пошкодити компоненти гаджета, не варто під час заряджання додатково підвищувати температуру: вимкніть активні програми, заблокуйте екран тощо.

Швидка зарядка – це зручно. АЛЕ! Така опція значно знижує термін життя батареї. Акумулятор зношується набагато швидше, ніж задумано виробником. Чи варто гра свічок – вирішувати вам.

Чи пробували ви налаштувати пристрій на швидку зарядку? Поділіться у коментарях, що у вас вийшло, які зміни ви помітили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.