Хитрість, яка зробить смартфон у 3 рази швидшим

Телефон має обмежену ємність пам’яті. Як тільки ця межа досягнута, ми не можемо знімати фото чи відео або встановлювати нові програми. Крім того, телефон гальмує і втрачає продуктивність. Потім виникає необхідність звільнити місце, щоб зробити його швидше, до 3 разів згідно з нашими тестами. Однак видалення файлів вручну не завжди є рекомендованим варіантом, чи не так? Дізнайтеся, як звільнити пам’ять телефону, нічого не стираючи.

Видалення файлів з телефону для звільнення місця часто здається стомлюючим завданням. На додаток до цього часто виникають проблеми з видаленням певних фотографій або відео, які ми дбайливо зберігаємо в нашому телефоні, хоча вони займають багато місця в пам’яті. Проте, можна звільнити пам’ять телефону, нічого не видаляючи. Ми пояснюємо, як це зробити.

Як звільнити місце та відповідно пам’ять телефону нічого не стираючи?

Ось як можна звільнити місце на телефоні, не видаляючи файли.

Видаліть кешовані дані, щоб звільнити місце

Мобільні програми часто використовують кешовані дані. Це файли, які зберігаються нашими програмами в кеші телефону, які призначені для прискорення завантаження аналогічних програм. Але буває, що вони посідають багато місця. Щоб очистити кеш телефону, перейдіть до «Параметри» та натисніть «Програми». Потім виберіть програму, потім перейдіть у «Сховище» та натисніть «Очистити кеш». Зробіть те саме для кожної програми окремо.

Перенесення файлів на комп’ютер для оптимізації місця на телефоні

Щоб звільнити місце на телефоні, не видаляючи файли, можна перенести їх на комп’ютер. Для цього спочатку підключіть телефон до ПК за допомогою кабелю USB, попередньо розблокувавши його. Після цього на телефоні з’явиться повідомлення «Заряджання пристрою через USB». Натисніть на нього, а потім натисніть “Передача файлів”, яку ви знайдете в розділі “Використовувати USB-з’єднання”. Потім ви побачите вікно передачі файлів, яке з’явиться на екрані комп’ютера, що дозволить вам легко переміщати файли, перетягуючи їх на свій комп’ютер.

Вимкніть автоматичне оновлення програм, щоб звільнити місце

Оновлення програм часто займають місце та заповнюють пам’ять телефону. Щоб звільнити місце, рекомендується заборонити автоматичне оновлення ваших програм. Для телефонів Android перейдіть в Play Store і натисніть три горизонтальні смуги, розташовані в лівому верхньому кутку, потім на «Налаштування». У вікні, натисніть «Автоматичне оновлення програм», потім встановіть прапорець «Не оновлювати програми автоматично». Таким чином, ви зможете вручну оновити вибрану вами програму, щоб не захаращувати пам’ять телефону.

Щоб вимкнути автоматичні оновлення на iPhone, перейдіть до «Параметри», натисніть «Магазин програм», а потім вимкніть «Оновлення програм».

Вимкніть непотрібні програми, щоб звільнити місце

Коли ви купуєте новий телефон, ви зазвичай знайдете на ньому встановлені програми. Видаліть ті, які ви не використовуєте, щоб звільнити місце. Якщо видалити їх неможливо, їх можна деактивувати.

Якщо у вас телефон Android, перейдіть до «Параметри», потім натисніть «Програми», виберіть програму, яку ви не використовуєте, та натисніть «Вимкнути». Таким чином, програма більше не відображатиметься. Крім того, ви не тільки виграєте у сховищі, але і ваша батарея виграє у продуктивності та автономності, тому що програми, що працюють у фоновому режимі, можуть споживати багато енергії.

Щоб видалити програму на телефоні IOS, перейдіть до «Параметри» та натисніть «Загальні», потім виберіть «Сховище iPhone». Виберіть програму на вибір і натисніть «Видалити програму».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.