Як швидко знизити нагрівання смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви часто користуєтесь смартфоном і проводите багато часу за іграми, він може через це сильно грітися. І як це виправити.

Як зазначає користувач, смартфон може відразу нагріватися з кількох причин. Буває, що телефон гріється прямо під час розмови. Дисплей теж іноді трохи нагрівається, але його температури все одно не підвищаться до екстремальних і екран в жодному разі не постраждає.

Однак важливо при сильному нагріванні особливу увагу приділяти акумулятору та процесору. Саме ці два елементи гріються сильно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одне з вирішень цієї проблеми – придбання сучасного та потужного смартфона. Але коштуватиме він, швидше за все, буде дорого.

Крім того, ви можете здійснити кілька простих дій, пов’язаних із збільшенням буферної пам’яті гаджета. Насамперед вам потрібно перейти в режим «Параметри розробника». Потрібно для цього відкрити налаштування смартфона, «Відомості та ПЗ», а потім сім разів натиснути на пункт «Номер збирання». Далі ви потрапите до пункту «Для розробників».

Далі потрібно перейти до пунктів “Трасування системи” – “Розмір буфера для кожного процесора”. Спочатку встановіть мінімальне значення – 8192 Кб, перезавантажте телефон та протестуйте його за допомогою будь-якої програми, яка завантажує процесор та всю систему в цілому. Потім потрібно встановити максимальне значення, знову перезавантажити смартфон та провести тест. Запам’ятати при цьому необхідно отримані результати, а також початкові та кінцеві температури тесту.

Як приклад, користувач взяв програми CPU throttling і Aida64. З результатами тестування ви можете ознайомитись нижче.

Найкраще при цьому, якщо ви перегріли смартфон, не користуватися ним якийсь час і дати йому охолонути. Щоб ефект був ще більшим, можете перевести гаджет в режим польоту, вивантажити всі запущені процеси, зняти з телефону чохол. А якщо ви любите ігри, то корисно використовувати накладки з вентилятором.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.