Статті

Заміна акумулятора в iPhone: плюси, мінуси, варіанти

Share
Час читання: 2 хв.

Ми вже давно не уявляємо собі нормальне життя без смартфонів. Деякі користувачі не розлучаються із улюбленими гаджетами ні вдень, ні вночі. Але, на жаль, жоден, навіть найдорожчий і досконалий з технічного погляду пристрій не може без наслідків витримувати інтенсивну експлуатацію. Причому страждає не лише зовнішній вигляд смартфона, а й його «начинка». Насамперед, це стосується акумуляторної батареї, стан якої з часом погіршується і вже через 2 – 3 роки може спричинити серйозні проблеми. Як вони виявляються, коли саме потрібно міняти акумулятор на iPhone і чи є у цієї процедури неприємні наслідки?

Співробітники багатьох сервісних центрів вважають акумуляторні батареї для смартфонів Apple витратними матеріалами і мають певні підстави. Практика показує, що вже через 2-3 роки активної експлуатації ємність АКБ на iPhone може помітно знизитися.

Які основні ознаки батареї, яка втомилася, яка з останніх сил справляється зі своїми обов’язками (очевидний вихід АКБ з ладу ми залишаємо за дужками сьогоднішньої розмови)? Провісників наближення кончини акумулятора кілька.

Критичне падіння ємності акумулятора. Якщо повного заряду АКБ не вистачає навіть на 12 годин автономної роботи пристрою, такий акумулятор може «померти» в будь-який момент. У версіях iOS від 11.3 і вище в налаштуваннях смартфона є детальна інформація про стан батареї. Виробник рекомендує робити заміну джерела живлення при падінні його ємності нижче 80 відсотків.

Несподівані вимкнення живлення. Якщо iPhone починає мимоволі відключатися при величині залишкового заряду батареї в 30 – 40 відсотків – це також дуже тривожний сигнал для власника.

Візуальна деформація. Найчастіше проблему з акумулятором на iPhone можна побачити неозброєним оком. Відбувається це через те, що батареї починаються незворотні фізичні зміни, які призводять до збільшення її обсягу. Перший симптом цієї проблеми – нехарактерні розлучення, які виникають при натисканні на дисплей. При погіршенні ситуації екран може деформуватись і навіть тріснути. Щоб цього не сталося, необхідно замінити акумулятор якнайшвидше.

Найлогічніший крок – заміна старого оригінального акумулятора Apple на новий оригінальний. Втім, проблема легко вирішується установкою в iPhone неоригінальної АКБ, благо серед китайських виробників є відразу декілька компаній, що пропонують батареї, повністю сумісні (акумулятори коректно розпізнаються системною платою пристрою) зі смартфонами Apple і не поступаються ємністю та надійністю оригінальної продукції. При цьому аналоги, як правило, відчутно дешевші.

Плюси заміни акумулятора, що вийшов з ладу, очевидні: відновлення працездатності та автономності пристрою, усунення проблем з непередбачуваними відключеннями та поліпшення зовнішнього вигляду смартфона (якщо стара батарея перед кончиною почала здуватися). Але ця ремонтна процедура має і мінуси.

Якщо доручити заміну АКБ недостатньо кваліфікованому фахівцеві, в процесі розбирання він може пошкодити внутрішні компоненти пристрою або не зможе відновити вологозахисну здатність смартфона (на iPhone Х і всіх наступних) після складання, за яку відповідає спеціальний безперервний клейовий герметизуючий шар по периметру рамки пристрою. До того ж прагнення заощадити на заміні акумулятора може призвести до того, що в майстерні смартфон буде встановлена ​​батарея неналежної якості, яка не зможе забезпечити коректну роботу пристрою, і не дозволить контролювати стан АКБ в налаштуваннях iOS.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Браузер Arc Search з ШІ відкритий для бета-тестування

    Браузер Arc Search з інтегрованим штучним інтелектом тепер доступний користувачам Android у рамках відкритого бета-тестування.…

    05.10.2024

    Apple використовує OLED TDDI для створення тонкого iPhone 17 Air

    Apple, за чутками, готується випустити тонкий iPhone 17 Air, який буде схожим на iPad Pro…

    05.10.2024

    Telegram повідомив про рекордні навантаження на сервери: що відомо

    Популярний месенджер Telegram зазнає дуже серйозних навантажень. Причина - ситуація у ряді близькосхідних країн. Що…

    05.10.2024

    Samsung інтегрує у свої телевізори штучний інтелект

    Samsung анонсувала телевізори з інтегрованим штучним інтелектом (ШІ), який дозволить користувачам керувати пристроями розумного будинку…

    05.10.2024

    Глава Epic Games Тім Суїні заявив про падіння інтересу до ААА-ігор

    Глава Epic Games, Тім Суїні, заявив, що сучасні ААА-ігри не відповідають очікуванням гравців, що негативно…

    05.10.2024

    У 2024 році більше половини смартфонів оснащено камерами вище 50 Мп

    У 2024 році якість камер у смартфонах досягла нового піку, про що свідчить звіт Counterpoint…

    05.10.2024