Статті

Програми у Play Market не оновлюються. 5 основних причин

Share
Час читання: 2 хв.

Більшість розробників програм постійно випускають оновлення. З їх допомогою покращують роботу, виправляються помилки та додають нові функції. Більше того, при масштабних оновленнях «стара» версія програми може просто перестати працювати. Але не завжди можна встановити нові версії на телефон. Чому не оновлюється програма в Плей Маркеті, ми розповімо в цій статті.

Не працюють автооновлення

Якщо оновлення не відбулося, то швидше за все функція просто вимкнена. Іноді система сама відключає можливість оновлення для економії трафіку і пам’яті пристрою. Як перевірити, чи функція включена:

  1. Відкрити програму Play Market.
  2. Відкрийте налаштування.
  3. Знайти пункт «Автооновлення програм».

Галочка навпроти цього пункту має бути увімкнена. Якщо ні, ви можете увімкнути її. Але врахуйте, що функція почне працювати тільки з новими оновленнями. Тобто зараз вам таки доведеться провести їх вручну.

Помилка роботи Play Market

Іноді після оновлення Play Market більше не оновлюються програми. Це внутрішня помилка магазину. Виправити її можна через установки телефону:

  • Відкрити пункт «Програми» та знайти у списку Play Market.
  • Виберіть його, а потім натисніть кнопку «Видалити оновлення».
  • Версія вашого Play Market стане вихідною, потім він оновиться заново і можливо помилки не буде.

Також ви можете спробувати видалити Play Market та завантажити його заново. Але цей варіант доступний не всім смартфонам. У деяких виробників, наприклад Samsung, програми Google є системними і видалити їх не вдасться.

Очищення кешу

Ще один можливий варіант – помилки через кеш, що накопичився в Play Market. Почистити його легко. Вам необхідно, як у минулому варіанті, зайти в налаштування телефону та звідти до програми Play Market. Тільки замість видалення оновлень потрібно натиснути кнопку «Очищення кешу». Після цього краще перезавантажити пристрій.

Застаріла ОС

Якщо ви довго не оновлювали Android, є варіант із застарілою версією системи. У цьому випадку ваш девайс просто не здатний витримати нові оновлення програм. Тому вони й не встановлюються.

Вирішити цю проблему можна через налаштування. Тут у спеціальному розділі «Доступні оновлення» вам необхідно погодитись на їх встановлення. Якщо доступних оновлень немає, варто пошукати інші причини.

Недостатньо пам’яті

І остання причина, через яку можуть не завантажуватися оновлення – відсутність вільної пам’яті на пристрої. Не помітити її дуже складно, оскільки зазвичай екрані починають з’являтися оповіщення у тому, що місце закінчується.

Можна відстежити кількість вільної пам’яті вручну. Для цього достатньо зайти в розділ налаштувань, який називається “Сховище” або “Пам’ять”. Якщо місце закінчується, ви можете видалити частину даних або перенести файли на картку SD.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Samsung Galaxy Watch 4 і Watch 5 отримують нові ШІ-функції з оновленням One UI 6 Watch

    Samsung розширює список моделей своїх розумних годинників, які отримали бета-оновлення One UI 6 Watch з…

    30.06.2024

    Нові функції та характеристики Samsung Galaxy S25 Ultra: що варто знати

    Авторитетний Twitter-інсайдер Ice Universe розкрив низку характеристик Galaxy S25 Ultra. Судячи з усього, топовий флагман…

    30.06.2024

    В мережі показали чохли для Samsung Galaxy Z Fold 6 та Flip 6

    Ми вже бачили витоки інформації щодо самих Galaxy Z Fold 6 та Flip 6, але…

    30.06.2024

    OnePlus Ace 3 Pro розсіює тепло на 85% краще, ніж iPhone 15 Pro Max

    Описані характеристики OnePlus Ace 3 Pro порівняно з iPhone 15 Pro Max дійсно підкреслюють переваги…

    30.06.2024

    Як відновити видалений контакт на смартфоні: інструкція

    Для відновлення видалених контактів на Android-смартфоні є декілька способів, які ви можете спробувати: Крок 1:…

    30.06.2024

    CryptoQuant прогнозує позитивну динаміку крипторинку у III кварталі 2024 року

    Експерти аналітичної компанії CryptoQuant прогнозують позитивний рух на криптовалютному ринку у третьому кварталі 2024 року,…

    30.06.2024