Статті

Що краще – смартфон на iOS чи на Android. Детальний аналіз та порівняння

Share

Клікбейтна назва статті, зміна назви каналу та й тематики загалом… Ні, мене не знайшли силовики, я просто вирішив трохи розширити спрямованість свого каналу! Ну, як трохи… Відтепер спрямованості мого каналу, як такої, не існує — тепер я писатиму тут про все! І першою статтею після ребрендингу стане спірна тема на кшталт Мессі vs Роналду, BMW vs Mercedes, Mcdonald’s vs KFC та інших найважливіших турбот людства — Андроїд чи Айфончик?! Давайте розберемося!

Вступ

Ясна річ, що не існує в даному контексті понять «краще» чи «гірше», дані операційні системи виконують різні завдання і націлені вони на різні цільові аудиторії. Постараюся в цьому розборі бути максимально докладним і неупередженим, але для чесності коротко повідомлю Вам свою історію користування різними видами пристроїв.

ПК: я користувався Віндою протягом більшої частини свого життя, але трохи менше року тому я перебрався на MacBook Air M1, хоча раніше був дуже негативно налаштований. Моя думка про те, що Вінда – найкраща операційна система для комп’ютера, було сформовано незрозуміло чим. З тих пір, я зрозумів багато важливих речей про операційні системи для комп’ютерів, про які я також скажу наприкінці цієї статті (все ж насамперед сьогодні ми розглядаємо мобільні операційні системи).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мобілки: протягом більшої частини свого життя я користувався Андроїдом і був тим самим гордим власником Хонорів, Сіаомі та Іксперіа. Насправді, на той час я був малий і вибір робив не я, а батьки. Смартфони не довго залишалися цілими в моїх руках, тому дорогий яблучний девайс батько мені не купував. З того часу минуло багато часу і я вже сам змінив парочку Айфон. Зараз, я вже півтора роки ходжу з iPhone 13 Pro Max і тішуся життя!

Отже, тепер, коли Ви трохи дізналися про мій досвід, я пропоную виділити основні позиції, за якими ми порівнюватимемо ці операцонки. Я виділяю такі важливі аспекти досвіду користувача, як:

  1. Дизайн та ергономіка
  2. Комплектація
  3. Швидкість роботи та оптимізація
  4. Зрозумілість та передбачуваність
  5. Функціонал
  6. Екосистема
  7. «Економіка вражень»

Отже, пройдемося по всіх цих пунктах по черзі! Має бути цікаво і дуже довго; наливаємо чайок, беремо печінки та поїхали 🙂

ВАЖЛИВО: через те, що я пішов з Андроїд системи більше 3-х років тому, я можу бути не до кінця обізнаний в деяких моментах. У коментарях можете мене сміливо поправляти, якщо я не знав про якусь фішку або функцію Android смартфонів! Пам’ятайте, ми тут, щоб розібратися у питанні, сформулювати свою думку та дати ґрунт для роздумів тим, кому це цікаво. Дякую 🙂

Дизайн та ергономіка

Цей пункт хочеться почати з пояснення – дизайн, загалом, дуже суб’єктивна штука. Переваги в дизайні у людини формуються протягом усього її життя і складаються вони з багатьох факторів, головними з яких я б виділив нагляд і соціальне/географічне положення. Про себе скажу так — у юності я відучився у художній школі, кілька років тому випускав одяг під своїм брендом, а останній рік я профільно займаюсь цифровим дизайном. Сказав я про це для вашого розуміння моєї поінформованості у темі. 

Так ось, мій мозок безперечно вважає Айфон фаворитом у суперечці про дизайн. Загалом підхід Apple до дизайну я вважаю феноменальним. Те, наскільки глибоко вони працюють із психологією та потребами користувача мене дивує та надихає щодня, поки я юзаю їх пристрої та заглиблююсь у тематику. Багато «радикалів» можуть сказати просто — якщо відчуття естетики вам не чуже — ваш вірний супутник. Я ж піду трохи іншим шляхом і постараюся довести свою точку зору плюс-мінус об’єктивно:

1. Дизайн смартфонів

Зовнішній вигляд флагманів Айфон і Samsung

Ну, я можу сказати наступне — флагманський, топовий самсунг, який коштує стільки ж, скільки й Айфон, виглядає в порівнянні з ним як якась кібер-цегла. Ну, серйозно, що це за камери? Це смартфон чи місяцехід якийсь? Навіть триокий Айфон виглядає порівняно з цим чудовиськом адекватно. Я довго не міг звикнути до того, що на телефонах відтепер 2, 3, а то й 5 камер, але Apple, як на мене, в підсумку впоралися з цим завданням на відмінно. Те ж я можу сказати і про фронтальні камери, які яблучні хлопці найкрасивішим чином обіграли за допомогою Dynamic Island, тоді як андроїдські смартфони роблять це досить посередньо — технологія заради технології, мовляв, дивіться — ми як Apple. 

Безумовно, крадуть один у одного все, але Apple має свій фірмовий почерк – відомий, технологічний та естетичний! Повернемося до наведеного на фото Samsung Galaxy S23 Ultra (щодо назви я взагалі мовчу…). Його витягнута форма, округлення з обох боків, але при цьому гострі кути зверху і знизу мимоволі викликають у мене асоціації з електронною книгою… Ну або зі стародавнім Sony Xperia, який я користував років 9 тому.

Ну гаразд – не тільки Самсунг ж випускає круті смарфтони на Андроїд. Давайте звернемося до топових, за свої гроші, китайцям 🙂

Я перепрошую всіх користувачів цих смартфонів, але я ніколи в житті б не подумав, що це смартфон за +-30 тис.грн. !!! Якщо у випадку з Самсунгом до моїх слів ще можна докопатися, то тут, вибачте, зовнішній вигляд залишає бажати кращого… Абсолютно застарілі форми та кольори виглядає все це дуже сумно.

+ 1 бал Айфону

2. Дизайн операційної системи

Ну, тут буде цікавіше… Для початку давайте затвердимо: дизайн операційки – одна з найважливіших складників будь-якої машини. Саме інтерфейс «спілкується» з користувачем, стаючи посередником між машиною і людиною. У Apple і Google щодо цього трохи різні погляди, а частково виражені вони в гайдлайнах для розробників. У яблучних це зведення рекомендацій називається Human Interface Guidelines (HIG), у Андроїда – Material Design (MD).

Human Interface Guidelines

Гайдлайни для «Людського інтерфейсу» — надалі ми ще не раз переконаємося в тому, що Apple ставить на чільне місце саме свого користувача і його досвід, враження, емоції (за це і такі бабки, в тому числі :)). У гайдлайні Apple існує 3 основні постулати: інтерфейс повинен бути розбірливим (чистим, виразним), поважним (до користувача) та об’ємним (що має глибину).

Розбірливість – показник того, наскільки користувач може сприймати контент через даний інтерфейс. Даний аспект зачіпає такі сфери дизайну, як типографіка (шрифти повинні бути легко читаються, не переймають увагу на самих себе – шрифт, лише форма, а головне для iOS – передача змісту), композиція (вона повинна бути збудованою логічно правильно – користувач повинен розуміти , що потрібно натиснути, де потягнути і куди скидатися щоб зробити потрібну йому дію), контрастність (інформація не повинна зливатися, губитися між собою) та інші. Ви можете самостійно ознайомитися з дизайном рідних додатків Айфона та переконатися у дотриманні кожного з цих правил!

Поважність — тут, на мою думку, головним чинником є ​​оптимізація та «зрозумілість» інтерфейсу. Будь-яка людина, яка користується Айфоном, скаже вам — смартфон від Apple можна по заслугах вважати продовженням руки людини. Найплавніші мікроанімації, звичні форми*, стабільна робота — Айфон розуміє, що потрібно його власнику і якнайшвидше та акуратніше дає йому це.

* В операційних системах Apple не використовуються квадратики, прямокутники та будь-які інші неіснуючі в природі форми. Натомість використовується математична формула Супереліпса. Навіщо це робиться? На глибинному рівні свідомості, користувач сприймає цю форму як щось живе та знайоме, ніж прості квадрати з округленими краями, та й візуально вони виглядають приємніше. Детальніше про супереліпси в системі Apple можете почитати тут .

Об’ємність— цей пункт пов’язаний насамперед із сприйняттям інформації. Якщо ви вивалює спектр контенту в одну площину, ніяк не впорядкувавши і не розділивши його, користувач не зможе ефективно з ним взаємодіяти. Саме тому Айфони розбивають інтерфейс на зрозумілі, збудовані за ієрархією «шари інформації». Ви можете добре помітити це при виході з програми – нижче прикладу гіфку із уповільненням цієї анімації. За допомогою ефекту паралаксу та супутньої анімації, нам здається, що додатки «Музика» з переднього плану перемістилося на задній — при цьому дотримуючись візуальних звичок людини. Цікаво відзначити – Apple, навіть поважаючи об’ємність, практично не використовують у своїх інтерфейсах тіні. Вони вважають, що це зайвий елемент, який відволікає користувача від контенту (і Андроїд, до речі).

Підсумуємо – HIG націлений на те, щоб користувач зумів швидко, зрозуміло і комфортно задовольнити свою потребу, чи це завдання зробити фото або необхідність подивитися погоду на завтра. Apple феноменально працює з жестами та анімаціями – у macOS та iOS ви ніколи не побачите рівних граней, притуплених анімацій та інших ознак того, що ви працюєте з машиною. Apple хоче дати своєму користувачеві функціонального друга, завдяки якому він зможе без зайвого болю та проблем виконати своє завдання.

Material Design

Я правда намагаюся бути неупередженим, але Андроїд за основу свого гайдлайну бере якийсь магічний «матеріал», який вони «створили» спеціально для переходу в цифровий світ. Це, мовляв, метафора на папір як на первинний матеріал. Насправді це просто плоский набір пікселів, обмежений якоюсь формою і кольором. Я слабо розумію, чим квадратний svg-файл залитий білим кольором відрізняється від великого «матеріалу» Андроїд. Звучить їхня легенда, що безумовно зачаровує, але тільки за фактом це пустушка… Ну, принаймні, я цю магію не усвідомив 🙁

Також, можете порівняти як виглядає частина користувача UI-kit’а ( UI-кит – набір готових рішень інтерфейсу користувача) для Apple і такого ж для Android. Скрини нижче.

В цілому, гайдлайн від Android є більш докладним, ніж у Apple, але його посил і філософія, як на мене, трохи поступаються яблучним хлопцям.

Давайте підсумуємо – за дизайн операційки я віддаю бал Apple, але ви можете оскаржити мою думку в коментарях. Я вважаю, що товариші з Купертіно зуміли зробити гарний, мінімалістичний дизайн, бездоганно працюючий, налагоджений і податливий (служба тех. підтримки взагалі окремий кайф, якщо хтось користувався – розумієте про що я говорю), в той час як Андроїд виглядає просто, несерйозно і не надто привабливо… А всі ці оболонки, теми та подібні штуки я вважаю справжнім колгоспом. Але, безумовно, ми не можемо залишити поза увагою чудовий, докладний гайдлайн від Андроїда! Тож обом операційницям по плюсу!

+1 бал Айфону за філософію та красу

+1 бал Андроїду за детальний гайдлайн

Ергономіка

Тут затримуватись не будемо, тому що у мене є чітка думка – Apple є лідером якості складання, приємних відчуттів від тактильної взаємодії та якості софту. Всі кнопки, компоненти, матеріали тощо знаходяться там, де користувач очікує їх побачити. Це цілком відомо всім, хто колись тримав у руках техніку Apple. Я, безумовно, віддам тут бал яблучним хлопцям.

+1 бал Айфону за ергономічність

Комплектація

Як би Apple не виправдовували свою свинську поведінку в цьому плані, я ніколи не прийму того факту, що до смартфона тупо не кладуть зарядний блок… Ясна річ, ви, мовляв, купили один раз собі зарядний блок ну і юзайте його з усіма своїми новими смартфонами, екологія і таке інше. Здорово вбили двох зайців – знизили собівартість телефону і отримали класів за екологічність, але я таку поведінку не підтримую – робите преміальний продукт, то забезпечте всім необхідним для користування!

Зауважу, що деякі Android смартфони пішли в іншу крайність — виробники пхають в коробки якісь чохли, що поранені жовтіють, обкладинки, скла, плівки і так далі. Це, як на мене, цілковитий колгосп прямо з АліЕкспрес.

Тут безперечно +1 бал Андроїду

Швидкість роботи та оптимізація

Флагманські смартфони на Андроїд у повсякденному користуванні не поступаються Айфонам, але при цьому, особисто мій досвід, свідчить про кращу оптимізацію саме iOS. Це пов’язано насамперед із тим, що Apple випускають свою операційну систему для своїх смартфонів. Вони дуже дбають про те, щоб їх користувач не був засмучений якимись глюками та гальмами, тоді як з Андроїдом такої гарантії якості немає.

Навіть “бюджетні” смартфони від Apple працюють бездоганно. У цьому пункті я без сором’язливості віддаю перемогу дітищу Джобса.

+ 1 бал Айфону за оптимізацію та швидкість роботи

Зрозумілість та передбачуваність

Чесно, я не знаю жодної людини, яка купила собі Айфон, після чого поскаржилася б на незрозумілість його інтерфейсу. Айфон вчить свого користувача як треба з ним взаємодіяти, даючи йому універсальний набір жестів, іконок тощо механік управління, які будуть застосовні у всіх додатках.

Андроїд, через свою «різноманітність» на різних пристроях безумовно поступається в цьому розумінні уніфікованою системою від Apple. Хоча мені, як молодій людині, плюс-мінус зануреному в суть питання не важко розібратися і в Android, і в iOS, цей пункт я б розглянув через призму користування цими смартфонами старшим поколінням. Моя бабуся раніше користувалася якимось Самсунгом, у зв’язку з чим їй постійно доводилося дзвонити мені і питати, як зробити те, як це зробити. Кілька років тому їй подарували Айфон 11, який вона використовує до цього дня — і робить це успішно. Вона освоїла ази користування Айфон досить швидко і зараз побіжно виконує свої повсякденні завдання (Фейсбук, ігри, Вотсап і всякі подібні штуки :)).

+ 1 бал Айфону за рейтингом моєї бабусі!

Функціонал

Ну тут, подумають любителі Андроїда, ми яблучних і натягнемо … Але давайте розбиратися поступово 🙂

В цілому, відповідаючи на головну претензію любителів Андроїд-смартфонів, операційна система Apple безумовно є обмеженою.». Чому «обмеженою» у лапках? Та тому, що Apple у своїй OS дозволяють робити нам все те, що нам необхідно як користувачам. Ми, мовляв, не можемо качати софт з Інтернету на iPhone. Ну, а навіщо це нам потрібно? Весь якісний, крутий софт вже є у AppStore. Не здивуюся якщо любителі піраток зараз збунтуються і хором скажуть: «Я чоло якийсь платити за це все?! Он, торренти, рутрекери чекають на нас!». Таким людям хочеться сказати наступне – подумайте головою, товариші – якщо люди перестануть платити за софт, кіно, музику та інші види цифрових продуктів – вони просто перестануть з’являтися на ринку та зростати як. Цифрове виробництво даним давно стало повноправною діяльністю людини і має оплачуватись так само як і молоко в мінімаркеті під вашим будинком.

Добре, root-права … Цей Аргумент мене трохи вибиває з колії, бо насправді можливості з’являються буквально необмежені, але в той же час мені абсолютно не зрозуміло — кому вони потрібні? Можливо, деяким гікам ці можливості бувають цікаві (не напишу «необхідні», оскільки сильно сумніваюся в цьому), але я з упевненістю можу сказати, що 99% користувачів смартфонів навіть не думають про те, що в їхній операційній системі, чи то iOS, чи то Android, їм не вистачає будь-якої функції. Більше того, в iOS існує така програма як Команди, через яку ви можете налаштувати додатковий функціонал свого смартфона. Додаток виконано досить зрозуміло для користувача та можливості дає дуже круті.

Також, власники Андроїда кажуть, що Apple – це величезна переплата . Подивіться на наведені вище у статті смартфони… Вони стоять як і Айфон, але тільки через три роки користування вони перетворяться на некрасиві коробочки, а в Айфона просто трохи підсяде акумулятор… Купуючи продукцію Apple ви отримуєте в першу чергу гарантію якості і величезний обсяг роботи, досліджень, тестів, що робилися заради вашого комфорту (та й заробітку бабосика, безперечно :))

Думаю, тут варто також сказати про камеру. Щоб не обігравати по новому меми з Андроїдськими камерами в мільярд мегапікселів, я просто скажу так — фотографії та відео, які виходять при зйомці з Айфона, виглядають набагато краще, ніж на більшості Андроїд смартфонів. Це досягається за допомогою постобробки фотографій нейромережами та різними алгоритмами. айфон не потрібні трильйони мегапікселів, для отримання крутого результату, в той час як Андроїдські камери на папері виглядають крутіше, але за фактом видають не такий хороший результат. Але заради справедливості (!) варто сказати, що в тих же Самсунгах оптичний зум виглядає значно краще! Інсайдери чекають на впровадження адекватного оптичного зуму в преміальних моделях 15 покоління Айфонів, але на даний момент Андроїд в цьому аспекті виграє!

Ідемо далі – я вважаю AirDrop геніальною технологією. Я постійно застосовую її, коли мені потрібно перекинути файли з мобілки на ноут і навпаки (про це в пункті Екосистема), коли ділюся фотографіями з друзями (оскільки я займаюся фотографією, для мене це важливо) і так далі. Файли передаються дуже швидко, безпечно та, головне, без втрати якості.

Системи розблокували смартфона , чи то відбиток пальця чи біометрія, існує і там, і там. Не стверджуватиму, що на Айфонах ця функція працює краще, хоча така підозра в мене є — я можу розблокувати свій смартфон під крутими кутами, будучи в окулярах, масці і таке інше. Не знаю — чи дає Андроїд такий комфорт у користуванні цією фічею, але можу сказати одне — у роботі з Айфоном я взагалі не згадую про те, що мені потрібно виконувати якісь умови для розблокування смартфона — це і є індикатором успішного впровадження технології.

Функціонал у напрямку кастомізації зовнішнього вигляду операційки мене завжди слабко цікавив — я чудово розумію, що сьогодні я не зможу зробити свій робочий стіл крутішим, ніж це зробили професіонали з Apple. Більше того, я використовую на шпалерах просто чорне тло, тоді як багато користувачів Андроїда ставлять собі якісь анімовані картинки на тло, що перетікають кольори і всякі подібні, на мою думку, збочення. Але функціонал в Андроїді, тим не менш, ширший у цьому напрямі і цього не можна заперечувати, безумовний плюс у скарбничку роботоголовою.

Екран, що гнеться – можливо, колись, десь, у когось ця приколюха і стане корисною, але поки гнучкі смартфони є товстими, некрасивими і неохайними – дана технологія не викликає в мене ніякої наснаги і здивування. Технологія заради технології, не більше … (Можливо Apple якось красиво і застосує її надалі, подивимося :))

Під час підготовки до написання статті почув думку про те, що всі інновації вводяться саме в смартфонах на базі Андроїд. Але тут важливо розуміти – Apple впроваджують фічі не для того, щоб бути першими, як Андроїд смартфони, а для того, щоб дати користувачам комфортний і чітко налагоджений функціонал. Яблучні хлопці спочатку аналізують ринок, на розуміння того, чи потрібна та чи інша функція чи ні, після чого розробляють і тестують її в рази якісніше, ніж опоненти.

+ 1 бал Андроїду за нескінченність та оптичний зум

+ 1 бал Айфону за налагодженість та розуміння необхідності користувача

Екосистема

Знаєте, я навіть не хочу заглиблюватися в цю тему — мені цілком зрозуміло, що як екосистема Apple є на голову, а то й дві голови вищі за решту ринку. Їхні пристрої працюють один з одним феноменально. Синхронізація, AirDrop, однаковий софт, уніфіковані робочі простори, FaceTime, дзвінки через всі пристрої – це і багато іншого приносить величезне задоволення користувачам яблучної екосистеми і знижує когнітивні та ментальні витрати на ту чи іншу дію.

Нещодавно я дізнався про функцію використання iPad як другого екрану для MacBook і ви не уявляєте, як я був цьому радий. Раніше у мене на столі стояв величезний монітор, до якого через провід я підключав ноутбук на вінді. Мені здавалося, що це дуже зручно. Але тепер мені залишилося лише накопичити грошей на iPad, який буде використовуватися як графічний планшет високого класу, як другий монітор і, звичайно ж, як пристрій для повсякденного споживання контенту. Чудовий інструмент! А головне, щоб використовувати його як другий екран, не потрібні жодні дроти! Це чудово…

+ 1 бал Айфону за найкрутішу екосистему

«Економіка вражень»

Це поняття сформульовано Джозефом Пайном, американським економістом, публіцистом і викладачем, в однойменній книзі. У ній йдеться про те, що сучасний бізнес повинен думати не тільки про свій продукт, а й про те, що відчуватиме споживачі при купівлі/користуванні. Пайн приділяє увагу саме досвіду, почуття споживача.

Перед тим, як я ввів вас у суть цього поняття, хотілося б утвердити з вами таке: люди бувають різні. Хтось купує брендову річ, щоб кимось здаватися, хтось робить це з любові до дизайну, моди, культури. Хтось їздить на BMW тому що це круто, а хтось своєю головою розуміє, що ці німці гарантуватимуть йому насамперед безпеку та комфорт. А є каста людей, яка обидві ці групи пошле на три літери і скаже — на біса мені футболка за 100$ якщо в Zara я можу купити майже таку ж за 10$. Або навіщо мені BMW, якщо мій старенький Peugeot теж може довезти мене до роботи. Мовляв, навіщо вам ці понти, як і те, і те їздить. Таким людям я намагаюся нічого не доводити, тому що їх переконання в тому, що все в цьому світі має просто виконувати свою головну функцію (як добре, як швидко і як комфортно – неважливо) позиціонує їх як людей, з абсолютно незрозуміло сформованим світоглядом. Тобто, у них немає прагнення покращити свої умови життя, у них немає бажання розібратися у питанні, як і немає бажання розвиватися — все це, мовляв, потрібне лише кар’єристам, понторезам та синам сатанинського капіталізму. Ну, прапор до рук 🙂

До чого я це Apple прекрасно працює з емоцією. Ви, напевно, знаєте це відчуття, коли ви купили собі новий Айфон і відкриваєте його коробочку, запускаєте його вперше, налаштовуєте… Чудовий досвід! У цей момент я почуваю себе дитиною, як і мільйони інших людей по всьому світу. І це успіх для компанії! Це продуктовий успіх, рекламний, рекламний, промисловий, функціональний. Одним словом Apple, це компанія-переможець. Саме вона ставить тренди, визначає необхідність тих чи інших фіч, володіє емоціями споживачів. Хтось може сказати, що це погано, але я вважаю, що навпаки — це лише індикатор успіху бізнесу. Безумовно, будь-які форми моно/олігополій шкідливі для ніші, але поки в індустрії точаться суперечки любителів, інтеграція в життя та гонка технологій — цього не станеться.

Ну а якщо повернутися до вражень від покупки нового смартфона на базі Андроїд — тих самих вражень ви точно не отримаєте.

+ 1 бал Айфону за неймовірні емоції

ПК та ноутбуки (бонус)

Ну і бонусом розповім про MacBook. Мій найкращий друг — програміст. Він використовує ноутбук на Лінукс. Точну модель не скажу, пам’ятаю лише це Asus ZenBook. Так от, якщо взяти його ноут (а для тих, хто не знає — це досить дорога, преміальна машина) однією рукою за ріг, прозвучить таке страшне хрускіт, що можна подумати «все, пизд*ц, припливли». Думаю ви розумієте, що тут я хочу сказати про якість збірки . Макбуки зібрані супер якісно. Я навіть не говоритиму про їхню красу, правда, просто порівняйте якість складання ноутбуків на вінді з Макбуками і все зрозумієте.

Безпека macOS знаходиться на тому ж рівні , що й у Linux. Ці системи практично неможливо зламати, тому купуючи Макбук ви купуєте не тільки якість складання, але й цифрову безпеку.

Зручність у цьому контексті, дуже суб’єктивна. Але можу запевнити – якщо ви користуєтеся Макбуком хоча б пару місяців, вам буде важко повернутися назад на вінду. Робота з жестами, вікнами, постановником та іншими робочими інструментами у макОС виконані на найбільшому рівні.

Автономність та охолодження (шум від роботи)– Для мене саме ці два пункти є головними факторами при виборі ноутбука. Хочу повідомити тих, хто не знає — Макбукі практично безшумні і працюють супер довго. Ну, давайте конкретніше – при одночасно відкритому фотошопі, Figma, Notion, WhatsApp, Telegram, музиці та Сафарі з десятком вкладок – а це мій основний набір – мій Макбук навіть не думає про те, щоб зашуміти. Ну, треба визнати, що він і не може цього зробити. У ньому тупо немає системи активного охолодження. Але навіть з огляду на це — він АБСОЛЮТНО не нагрівається. Скільки б я не відкрив додатків, вкладок, фонових завдань тощо — жодного разу мій вірний друг не нагрівся. А щодо автономності — я пишу цю статтю вже другий день і зі 100% зарядки в мене залишилося цілих 29% !!! Це досягається насамперед завдяки феноменальній оптимізації операційної системи.

Тут жодних балів не даю, оскільки це не стаття macOS vs Windows. Сказав я про це лише для того, щоб показати всім принциповим хейтерам – Apple реально робить якісний продукт!

Висновки

Підбиваючи підсумки, можна сказати наступне:

Apple випускають пристрої для користувачів , які вимагають краси, стабільності та, звичайно ж, приємних відчуттів. Андроїд прагне дати своїм користувачам “простір” для реалізації їх фантазій . Кожна своя, але моя думка залишилася незмінною — люди, в основному, не потребують тієї свободи, що дається Андроїдам, а як кінцевий продукт, Айфон виглядає набагато ціліснішим і цікавішим.

Я готовий вислухати закиди в тому, що це виглядало не як порівняння, а більше скидалося на вихваляння Apple. Можливо, так і є … Але я вважаю, що це пов’язано саме з тим, що Apple, в рамках мого світогляду, просто краще 🙂

За плюсиками виходить у нас наступний рахунок:

Apple: 8 плюсів

Android: 3 плюси

І нехай рахунок розгромний, хочу нагадати — це все ж мій суб’єктивний аналіз і порівняння. Кожен вільний вибирати все за своїми особистими параметрами та переконаннями. Мої погляди породили цю статтю, ваші погляди нехай позначаться у коментарях!

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

View Comments

  • З вас експерт так собі... це дуже м'яко сказано ))) взагалі дупля не відбиваєте, про що пишете. В ЄС по совокупності отого що ви тут оцінюєте Samsung Galaxy s23 Ultra визнаний смартфоном номер 1. Але так то да - гроші від apple не пахнуть

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Чому Apple та Samsung не поспішають впроваджувати швидку зарядку

    У світі технологій, що постійно розвивається, для смартфонів дебати навколо швидкої зарядки посіли центральне місце,…

    15.05.2024

    Windows 11 запише всі дії користувача

    Операційна система Windows 11 тепер записуватиме всі дії користувача. Нову функцію додали в налаштування у…

    15.05.2024

    Xiaomi випустила пилосос із підсвічуванням

    Xiaomi представила у Китаї новий бездротовий пилосос. Mijia Wireless Vacuum Cleaner 2 Dust Display Edition…

    15.05.2024

    Представлений середньобюджетний смартфон Sony Xperia 10 VI

    Компанія Sony представила новий смартфон Xperia 10 VI. Він отримав витягнутий екран із співвідношенням сторін…

    15.05.2024

    На Android з’явилася унікальна функція: керування обличчям

    У рамках конференції I/O 2024 компанія Google надала розробникам доступ до Project Gameface - спеціального…

    15.05.2024

    Samsung раптово відмовилася від випуску бюджетного складаного смартфона Z Fold 6 FE

    Видання The Elec розповіло про те, що Samsung не випустить третьої моделі серед складних смартфонів…

    15.05.2024