Що таке «підборіддя» біля телефону і чому його не позбавляють виробники

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Сучасні смартфони не лише стильні, а й продуктивні. Кожен міліметр екрану задіяний, щоб картинка вийшла детальною та яскравою. Але деякі виробники телефонів на Android так і не позбулися «підборіддя». Що це? І чому «яблучні» смартфони його не мають?

Реклама

Що таке «підборіддя» і чи є воно у вашого гаджета

Всі смартфони на Android можна розділити на безрамкові та ті, у яких рамка все ще залишилася. Її нижня горизонтальна грань трохи товщі за інші – це і є «підборіддя». Його можна побачити на 90% телефонів.

Раніше на цьому плашку робили кнопку. Наприклад, вона була на популярних Samsung S6 та S7. Потім всі кнопки перенесли на екран, а нижня грань стала тонше. Але вона так і не зникла. Навіть на безрамкових смартфонах марки Samsung, HONOR і Xiaomi вона є.

Це досить дивно, адже верхню частину рамки виробники давно позбулися. Від бічних теж, хоча це дорожча технологія, і використовується вона у флагманських моделях із вигнутим екраном.

З яких причин «підборіддя» не прибирають

Насправді питання про те, чому нижня рамка досі залишилася на екрані, дуже актуальне. Його неодноразово ставили представникам бренду Huawei. Керівництво компанії відповідає просто: це захист від випадкових дотиків. Без неї телефон починає сприймати випадкові натискання як жести. Але у таку причину віриться слабо. Хоча б тому, що смартфони з вигнутим екраном не страждають від випадкових натискань.

Інші версії, навіщо потрібне «підборіддя» зводяться до того, він покращує ергономіку телефону. Також його наявність може бути пов’язана з розташуванням порту для заряджання та навушників.

Чому на iPhone «підборіддя» немає

Компанія Apple давно відмовилася від підборіддя на рамці. Це сталося ще із серією IPhone X. Але й тут є свої нюанси. У “яблучних” телефонів екран кардинально відрізняється від інших. Вони мають унікальну технологію кріплення шлейфу. Якщо дисплей на «андроїдах» кріпиться безпосередньо на екран, то у iPhone екран розташований окремо, а для кріплення шлейфу використовується вигнута пластикова плівка. Саме цей фактор дозволяє позбутися настирливого нижнього «підборіддя».

Скопіювати технологію Apple інші виробники не можуть, оскільки вона запатентована. Вигадати аналогічний спосіб кріплення шлейфу – теж не виходить. Тому зараз смартфони на Android випускаються з «підборіддям». Хто знає, можливо, це зміниться вже найближчим часом.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ