Чому стало дуже складно записати телефонну розмову

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

На більшості смартфонів при спробі записати дзвінок виникають труднощі — вбудована функція відсутня, а сторонні програми часто не працюють.

Реклама

Чому на Android не працює запис дзвінків?

Проблеми із записом телефонних розмов почалися ще з виходу Android 9. Тоді компанія Google, яка й раніше порушувала питання легальності запису дзвінків, повністю заблокувала таку можливість у встановленому додатку «Телефон». Однак невдовзі Google створили власну програму для запису телефонних розмов, яка досі працює, наприклад, у смартфонах Pixel. Незважаючи на те, що багато смартфонів все ж втратили цю функцію, користувачі могли завантажувати сторонні програми – вони справно працювали і були доступні в офіційному магазині додатків.

Надалі Google багато способів намагалася обмежити розробників додатків для запису дзвінків, проте ті знаходили обхідні способи. Одним із найдієвіших методів обходу політики Google став API спеціальних можливостей. Його й використовували розробники, маскуючи запис дзвінків під функцію для людей з обмеженими можливостями, проте Google обмежила цю можливість.

Серйозні заходи компанія вжила у 2022 році. Були внесені зміни до політики конфіденційності Google, згідно з якими розробники програм більше не могли використовувати API для реалізації функції запису дзвінків. Простими словами, Google відібрала у розробників останній обхідний шлях, через що більшість програм для запису або перестали працювати, або зараз функціонують зі змінним успіхом.

Як записувати розмови на смартфоні?

Повна заборона запису телефонних розмов Google поширюється лише на інші програми. Причина в тому, що компанія повинна дотримуватися законів про конфіденційність у всіх країнах, де продаються смартфони під керуванням Android. Однак у різних державах різняться й самі закони — десь запис дзвінків заборонено, а десь дозволено.

Контролювати кожну окрему програму для запису розмов неможливо, тому Google вирішила піти на крайні заходи. Внесення змін до політики конфіденційності дозволило компанії централізувати контроль — за дотримання закону тепер відповідає Google або конкретний виробник, на смартфонах якого є вбудована функція запису. Тому записувати телефонні розмови тепер можна тільки на смартфонах від Google або інших компаній, де є така опція. Наразі можливість запису розмов можна знайти на пристроях Xiaomi, Vivo, realme, OPPO та деяких інших брендах.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ