Жовта батарея на iPhone – чому і що робити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувач iPhone зауважує, що значок батареї пожовтів. Це не поломка, але може створити проблеми. Виправимо.

Чим може стати на заваді жовтий значок батареї iPhone

Ситуація вимагає рішення, яке ми розглянемо у докладній покроковій інструкції. Означає, що на телефоні активовано режим енергозбереження. Міг бути включений не навмисно, а випадково. Розглянемо типову ситуацію, коли користувач може навіть пам’ятати, що активував енергозбереження. Коли рівень заряду девайса знизився до 20%, телефон запропонував увімкнути, а користувач погодився. Не вимикається автоматично. Користувач міг перенести кнопку «Режим низького заряду» на панель управління. Потім помилково торкнутися.

Режим енергозбереження призначений для збереження батареї. Не свідчить про якісь несправності. Але ситуація може бути некомфортною для користувача. У цьому режимі частково «пригнічується» робота додатків на тлі. Можливо не надійдуть якісь із повідомлень. Знижується інтенсивність оновлення даних додатками. Рідше перевіряє електронну пошту чи інші повідомлення. Дисплей гасне через 30 секунд. На пристроях із підтримкою ProMotion частота падає до базової – 60 Гц.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Жовта «батарейка» – не сигнал про несправність, а індикатор енергозберігаючого режиму. Коли знаю, що нескоро зможу зарядити телефон, використовую цю опцію на своєму iPhone 12 mini.

Потім відключаю енергозбереження – перекладаю у стандартний режим.

Як переключити iPhone з енергозберігаючого до стандартного режиму

Якщо девайс функціонує в нормальному (стандартному) режимі – «батарейка» у рядку статусу буде білою. Або в енергозберігаючому режимі, коли заряд вищий за 80%. Потім “жовкне”. Переключимо девайс з енергозберігаючого до стандартного режиму. Відкрийте “Параметри” iPhone. Перейдіть до меню «Акумулятор». Дезактивуйте опцію «Режим енергозбереження».

Якщо все зроблено правильно, значок-батарейка стане білим. Якщо “почервоніє” – акумулятор заряджений менш ніж на 20%. Якнайшвидше потрібно поставити на зарядку. Чи залишилися сумніви у справності батареї? Поверніться до розділу «Акумулятор». Переконайтеся, що батарея в нормі. У вікні параметрів акумулятора перейдіть до «Стан акумулятора». Подивіться, якою є «Максимальна ємність» батареї вашого мобільного пристрою. Показано у відсотках стану нового акумулятора. У міру використання акумулятор втрачає частину своєї ємності – явище нормальне. Якщо значення у відсотках занадто низьке, необхідно частіше заряджати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.