Експерти назвали простий спосіб відключення функції стеження у Telegram

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для українських користувачів Telegram є одним із основних джерел новин про російсько-українське військове протистояння. Після початку вторгнення час, що проводився в месенджері українцями, збільшився восьмиразово. Тим часом, мало хто знає, що в мобільному аплеті Telegram є функція, що дозволяє визначати координати користувача з точністю до 1 м.

Мається на увазі функція «Люди поряд». Вона дозволяє визначати відстань до що знаходяться поблизу користувачів. Не можна отримати доступ до телефонних номерів користувачів за допомогою функції «Люди поруч». Разом з тим вона дає можливість дізнатися про точне розташування всіх користувачів у вибраній зоні. Для цього достатньо використати спеціальний скрипт.

Варто зазначити, що адміністрація Telegram не вважає функцію «Люди поряд» уразливістю. Згоду на передачу своїх координат користувачі дають власноруч шляхом активації функції.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для її відключення необхідно вибрати пункт «Знайти людей поруч» у розділі «Контакти» налаштувань мобільного додатка. Експерти не рекомендують надавати маловідомим програмам доступ до GPS-модуля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.