Який блок живлення найкраще підходить для швидкого заряджання iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проблема заряджання та часу автономної роботи iPhone була актуальна завжди. Колись виробники клали в комплект блок живлення лише на 5 Вт. Цього дуже мало, адже телефони вже давно підтримували більш потужні блоки.

Для кращого розуміння пояснимо. Блоком на 5 Вт можна зарядити iPhone 8 і то це буде дуже довго. Приблизно 2,5 години. Враховуючи те, що технології постійн розвиваються, швидкість зарядки на багатьох пристроях дуже виросла. Зараз є техніка, а особливо смартфони, які заряджаються 20-30 хв. Це дуже гарні показники.

На сьогоднішній день виробники iPhone взагалі вирішили не класти в коробку блок живлення. Тому в людей виникає питання, який блок купити, щоб їх пристрій зарядився максимально швидко. Розглянемо саме iPhone 14 Pro Max, адже він підтримує рекордно потужний блок – на 30 Вт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для початку поговоримо скільки ж заряджаються нові iPhone. Вже є інформація про попередні моделі. Ось наприклад iPhone 13 Pro з 20 Вт блоком може відновити заряд за 1,38 год, а iPhone 13 Pro Max – за 1,40 год. А яка ж ситуація склалася з новинками iPhone 14? Давайте розглянемо ємність батареї кожної моделі з лінійки:

  1. iPhone 14 має 3279 мАг.
  2. iPhone 14 PLus має 4325 мАг.
  3. iPhone 14 Pro має 3200 мАг.
  4. iPhone 14 Pro Max має 4323 мАг.

Що можна сказати по цій інформації?

Що показники мало змінились порівнюючи з минулим роком. Але нові смартфони отримали оновлення – підтримка 30 Вт адаптера. Хочемо ще показати одні дані, які показують скільки споживає телефон потужності при використанні різних адаптерів. Для прикладу: адаптер на 140 Вт споживає 25,99 Вт; 96 Вт – 26,37 Вт; 87 Вт – 26,55 Вт; 67 Вт – 26,34 Вт; 30 Вт – 26,28 Вт; 20 Вт – 19,57 Вт; 18 Вт – 17,79 Вт. Ось такі показники вийшли. З даної інформації можна зробити висновок, що ідеальним варіантом для iPhone 14 Pro Max є адаптер на 30 Вт. Якщо скористатись більш потужним пристроєм, то швидкість заряджання не зміниться, бо вихідна потужність залишиться практично не змінна. Якщо вам потрібно придбати блок до iPhone 14 Pro Max, зупиніть свій вибір на 30 Вт адаптері. Все інше буде пустою тратою коштів.

Далі розповідаємо скільки ж по часу буде заряджатись iPhone 14 Pro Max з різними блоками. Ось наприклад, блок на 5 Вт буде відновлювати заряд цілих 5 годин, ну тут не дивно. 18 Вт блок впорається за 2,21 год; 20 Вт блок – за 2,11 год; 30 Вт блок – за 2,09 год; а 96 Вт блок за 1,49 год. Що можна сказати про ці дані? Потужний блок на 96 Вт скоротить час зарядки на 20 хв, але воно не варте того, щоб переплачувати такі кошти. Обмеження встановлені на iPhone 14 Pro Max не оминути, тому ще більше процес заряджання не пришвидшити ніяк. 5 Вт блок взагалі немає сенсу купувати, вони дуже довго заряджають і це зрозуміло. А от між 18, 20 та 30 Вт адаптерами суттєвої різниці немає, тому можна дивитись на будь-кий з них. Як бачите відрізняється швидкість всього на декілька хвилин.

Блоки живлення на 30 Вт для iPhone 14 Pro Max є двох видів. Один стандартний з одним роз’ємом, а другий з двома ( USB Type-C, USB Type-A). Другий зручний тим, що можна заряджати відразу два пристрої. З кабелем все дуже просто. Він йде в наборі, тому не доведеться довго вибирати новий. У випадку поломки, придбати заміну також не важко. Кабелі для iPhone продаються кругом, головне користуватись оригінальними, щоб не нашкодити китайськими підробками пристрою.

Окрім звичайної зарядки, можна для iPhone 14 Pro Max купити ще повербанк. Це дуже зручно коли треба зарядити свій телефон за межами дому. Вони також є потужність на 30 Вт і мають доступну ціну. Є моделі на 10000 мАг, цього цілком вистачить на відновлення акумулятора і не один раз. Просто визначтесь для себе з оптимальною ціною і ємністю переносної батареї.

Ну і остання порада стосується водіїв. iPhone 14 Pro Max можна ще ж заряджати від прикурювача. Рекомендуємо купити модель на три роз’єми потужністю 20 Вт.
Як бачите є багато варіантів як можна зарядити свій телефон. При виборі зарядки варто розуміти, що описані показники можуть трохи відрізняютися від реальних, бо все залежить від багатьох факторів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.