Чи можна прискорити телефон через ліміт фонових процесів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Активні фонові процеси на телефоні часто гальмують його роботу і змушують швидше розряджатися. Розкажемо про спосіб контролювати фонові процеси, щоб прискорити слабкий телефон та підвищити його автономність.

Реклама

Що таке фонові процеси?

Багато програм на телефоні можуть працювати у фоновому режимі – це означає, що програма закрита, але продовжує працювати і витрачати ресурси телефону. Фоновий режим роботи необхідний, наприклад, для коректного функціонування месенджерів та електронної пошти. Таким програмам потрібно постійно відстежувати отримані повідомлення/листи та повідомляти про це користувача.

Працювати на тлі можуть й інші програми, лаунчери та віджети. Але часто дозвіл на фонову роботу отримують і ті програми, яким функціонувати у фоновому режимі необов’язково. Якщо такі програми накопичуються, телефон починає працювати повільніше через високе навантаження, а також швидше розряджається. Ця проблема особливо актуальна для слабких та бюджетних пристроїв, у яких спочатку мало оперативної пам’яті (2 ГБ або менше).

Як обмежити фонові процеси на смартфоні?

Якщо пристрій сильно гальмує або швидко втрачає заряд батареї, може допомогти зменшити кількість фонових процесів на телефоні. Ця функція знаходиться в режимі розробників і дозволяє встановити примусовий ліміт програм, які можуть працювати в фоні. Знайти цю опцію можна, якщо активувати режим розробника. Щоб це зробити, знадобиться:

  1. Відкрийте установки та виберіть останній розділ «Про телефон».
  2. Натиснути на фразу “Номер складання” 5-7 разів – внизу має з’явитися сповіщення про перехід у режим розробника.

Далі залишається повернутися до загальних налаштувань свого гаджета і вибрати новий розділ «Для розробників» або «Параметри розробника». У ньому під заголовком “Додатки” необхідно знайти пункт “Ліміт фонових процесів”

Після цього залишається тільки вибрати потрібну кількість фонових процесів та вийти з налаштувань:

  1. За замовчуванням вибрано «Стандартне обмеження». Його рекомендується змінити на варіант “Не більше 4 процесів”. Це найбільш оптимальний і при цьому полегшений режим – з ним смартфон функціонує швидше, але при цьому найважливіші програми продовжать працювати безперебійно в фоні.
  2. Варіанти «Не більше 2 процесів» або «Не більше одного процесу» слід активувати лише в тому випадку, якщо телефон дуже слабкий та працює надто повільно. Однак це настроювання може серйозно обмежити роботу месенджерів та інших програм, своєчасні оповіщення яких важливі для користувача.
  3. Пункт «Без фонових процесів» повністю заборонить програмам працювати у фоні, через що деякі програми можуть працювати некоректно і не надсилати повідомлення.

Важливо! Змінити ліміт фонових процесів можна у будь-який час, тому рекомендується почергово випробувати кожен із пунктів, щоб зрозуміти, який із них дозволяє смартфону працювати швидше.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ