Які місця на смартфонах Android слід очищувати регулярно та обов’язково

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони, якими користуються активно, зберігають дуже багато інформації. І це зараз йдеться не про фото, відео, документи чи додатки. Мова про дані, які не потрібні, тобто про сміття. Воно не просто забирає пам’ять телефону, а й забруднює його не даючи змоги коректно працювати. Ми хочемо розповісти про не банальні місця, які, можливо, не всі знають, що варто очищати.

Почнемо із смс повідомлень. Вони маленьки, мають не багато тексту та й взагалі не помітні – подумаєте ви. Насправді, ні. Якщо протягом багатьох років не чистити смс повідомлення, які надходять практично кожен день, то вони також можуть нашкодити роботі смартфона. Тому рекомендуємо час від часу все непотрібне видаляти. Тим більше, що мало хто листується звичайними смс. Зазвичай всі використовують месенджери. Тому в папці смс швидше за все зберігаються не потрібні повідомлення без важливої інформації.

Наступне – галерея. Всі любителі робити знімки мають 100% на телефоні цілі альбоми з одинаковими фото, з яких одна-дві вдалі. Також в галереї точно є знімки, які ніколи не знадобляться, або взагалі зроблені випадково. Їх також треба видалити, бо це все дорогоцінна пам’ять смартфона. Тим більше, що раніше фото не важили стільки, як зараз. Якісна камера робить якісні знімки. Тому обов’язково вже почистіть галерею і не забудьте видалити ще й все з корзини. Бо там також все зберігається.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кеш. Це ті дані, які зберігають програми. Вони ніколи не стануть в нагоді, але пам’яті забирають більше, ніж треба. Особливо це стосується месенджерів. Якщо в Телеграмі постійно переглядати новини, відкривати фото/відео, то всі вони забирають пам’ять. Робиться це для того, щоб в випадку повторного перегляду не довелося знову чекати на завантаження. Зайдіть та очистіть кеш. Переконані, ви здивуєтесь, скільки вільного місця він займає.

Остання папка – завантаження. Її можна знайти через файловий менеджер. В ній зберігаються всі документи, що ви завантажували з браузера. Там може бути дуже багато даних, які абсолютно не потрібні.

Пам’ятайте, для коректної роботи смартфона, має бути біля 10 Гб вільного місця. Якщо у вас його немає, спробуйте купити карту пам’яті і перекинути на неї частину файлів. Тільки тоді смартфон буде мати потрібну швидкість і не гальмувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.