Навіщо потрібен USB-порт на роутері. Названо 5 дуже корисних функцій

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Роутер є важливим інструментом сьогодні, тому що він забезпечує доступ до Інтернету через кабель або через Wi-Fi. Завдяки йому ви можете подорожувати по мережі, отримувати доступ до соціальних мереж, дивитися улюблені серіали, працювати, навчатися або грати. Однак багато користувачів позбавляють себе важливої опції, здатної багато в чому спростити завдання.

Реклама

У наш час більшість маршрутизаторів останнього покоління мають порт USB. Він часто залишається непоміченим, виконуючи різні дуже корисні функції. Ось як використовувати його та використовувати у своїх інтересах.

Які особливості USB-порту маршрутизатора WI-FI?

Сучасні маршрутизатори повністю задовольняють потреби користувачів. Зокрема, вони полегшують можливість підключення до різних пристроїв, не побоюючись найменшого збою. Але, якщо вони, як і раніше, необхідні для підключення до мережі, вони, як і раніше, оснащені важливим компонентом: портом USB. Останній пропонує багато функцій, які будуть служити вам для різних завдань. Ось дещо.

Підключити інші пристрої

Маршрутизатори мають USB-порт для підключення інших пристроїв. Так, наприклад, ви можете підключити свій принтер до локальної мережі, щоб надрукувати різний вміст. І це з будь-якого комп’ютера або пристрою, підключеного до тієї самої мережі

Сервер, створений за допомогою USB-ключа

Можна створити сервер за допомогою USB-порту вашого маршрутизатора. Підключивши флешку або зовнішній жорсткий диск, можна отримати доступ до їхнього вмісту з інших комп’ютерів. Це також дуже добрий спосіб збільшити доступне сховище, очистивши пам’ять ваших пристроїв.

Заряджайте інші пристрої

Чи знаєте ви, що також можна використовувати домашній Wi-Fi-роутер для заряджання смартфона чи планшета? Так, USB-порт працює аналогічно до будь-якого іншого USB-входу для зарядки наших електронних пристроїв. Так само, як ви іноді використовуєте ПК для заряджання мобільного телефону за допомогою USB-кабелю, тепер ви можете розглянути це з маршрутизатором.

Оновлення роутера

Ще одне важливе застосування: оновлення прошивки роутера. Для підтримки його працездатності та виправлення деяких дрібних дефектів необхідно часто встановлювати доступні оновлення безпеки.

Незважаючи на те, що більшість роутерів на сьогоднішній день мають такий тип підключення, ніхто не застрахований від можливої помилки або слабкого сигналу, а також при попаданні на кабельне телебачення або звичайно, щоб скористатися цією функцією, необхідно мати сумісні пристрої. Якщо це так, ви можете скористатися мережами 4G або 5G, щоб мати гарне підключення до Інтернету. Хороша новина полягає в тому, що в деяких випадках ви навіть можете досягти більш високої швидкості.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ