Статті

Навіщо потрібен “Режим польоту” в телефоні та коли його вмикати

Share
Час читання: 2 хв.

Авіарежим – загадкова кнопка на панелі керування смартфона. Найчастіше на ній зображений літак. Але багато хто з нас навіть не уявляє, що це за функція. Чи дійсно вона потрібна, коли ви перебуваєте на борту літака? Чи можна включати цю функцію у повсякденному житті?

“Режим польоту” на телефоні – що це

Спочатку авіарежим на смартфонах був вигаданий через те, що пристрої працювали на тій же частоті, що й навігаційні прилади в літаку. Щоб не провокувати збої чи перешкоди у роботі бортової системи, пасажирам пропонувалося відключати мобільні пристрої. Пізніше виробники вигадали «режим польоту».

Коли його активовано, на смартфоні відключаються системи прийому та передачі інформації: мобільні дані, Wi-Fi, Bluetooth та ін. Завдяки цьому перешкоди виключені, але пристрій залишається увімкненим. Можна запускати програми, які працюють без інтернету, слухати музику або читати книгу.

«Режим польоту» у повсякденному житті

Включати авіарежим на борту зараз необов’язково. Літаки давно працюють на інших частотах. Але функція в смартфонах залишилася, більше того, вона стала базовою, і багато хто користується нею у повсякденному житті. Це чудова можливість швидко увімкнути режим, схожий на «Не турбувати». Можна використовувати пристрій, не переживаючи, що відволікатимуть вас несподівані дзвінки або повідомлення.

Завдяки можливості швидко відключити всі системи передачі даних, функцію застосовують для скидання таких програм. Наприклад, якщо у вас перебої з Wi-Fi або не «ловить» мобільна мережа, можна розпочати їхню роботу заново. Для цього не обов’язково перезавантажувати пристрій повністю, достатньо увімкнути авіарежим секунд на 15-20.

Також ця функція дозволяє відмінно заощаджувати заряд батареї. Це пов’язано з тим, що велике навантаження на систему припадає саме через програми, що передають дані у фоновому режимі. І якщо вони заблоковані, девайс працюватиме набагато довше.

Як вимкнути режим польоту в телефоні

Включити та вимкнути авіарежим на смартфоні досить просто. Вам необхідно лише відкрити панель управління і знайти потрібний значок. Панель відкривається рухом пальця на екрані зверху вниз. Два легкі рухи та пристрій повністю відключено від передачі даних.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    За прогнозами, наступного року Apple випустить iPhone з тоншими OLED-дисплеями

    Тайванська компанія Novatek оголосила про плани розпочати масове виробництво OLED-дисплеїв з технологією TDDI (touch and…

    04.10.2024

    OpenAI запустив новий інтерфейс Canvas для ChatGPT

    OpenAI, лідер у галузі штучного інтелекту, анонсував інструмент Canvas, що спрощує роботу з текстом та…

    04.10.2024

    Telegram готує повноцінну заміну для YouTube

    Розробники Telegram оголосили про проведення конкурсу. Учасникам пропонується створити для iOS-версії Telegram плеєр, який може відтворювати відео…

    04.10.2024

    iPhone можуть отримати режим «гостя»

    Apple запатентувала гостьовий режим для iOS Він дозволить передати айфон другові чи дитині, не побоюючись,…

    04.10.2024

    Google тестує нову функцію для боротьби з фейковими сайтами

    Google тестує нову функцію, щоб допомогти користувачам знаходити надійні компанії у мережі. В рамках експерименту,…

    04.10.2024

    YouTube масово блокує акаунти та канали по всьому світу, але проблему можна вирішити

    Деякі користувачі YouTube зіткнулися з блокуванням своїх облікових записів або каналів. Поштою їм надійшло повідомлення…

    04.10.2024