4X MSAA на Android – як ця функція покращує графіку мобільних ігор

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За допомогою режиму розробника на телефоні можна покращити графіку мобільних ігор натисканням лише однієї кнопки. Розкажемо, що таке 4x MSAA на смартфонах, і чи варто його активувати.

Що таке 4x MSAA на телефоні?

Однією з функцій в режимі розробників є режим 4x MSAA (Multisample Anti-Aliasing) — це багаторівневе або чотириразове згладжування для деяких мобільних ігор. Активація цієї функції прибирає піксельну «драбинку» у текстурах та покращує графіку тривимірних ігор загалом. Відбувається це за рахунок додавання більшої кількості кольорових пікселів у контури текстур, через що ті стають більш гладкими та приємними для очей.

Параметр 4x MSAA працює лише у тривимірних мобільних іграх або програмах з 3D-об’єктами. Активована функція не покращить якість фотографій, відео або іншого контенту (наприклад, при роботі з браузером), тому включати її має сенс лише для ігор та програм з 3D-графікою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи потрібно активувати 4x MSAA?

Увімкнути 4x MSAA можна для того, щоб покращити графіку в деяких мобільних іграх. Активація цієї функції безпечна для телефону, хоча її робота має свої мінуси:

  • Увімкнений 4x MSAA впливає на автономність пристрою – телефон буде розряджатися трохи швидше.
  • Для багаторівневого згладжування може знадобитися більше обчислювальної потужності телефону. Так, наприклад, існує згладжування 8x, але на смартфонах така опція відсутня через надто високе навантаження на процесор.

Таким чином, 4x MSAA включати рекомендується хоча б на середніх за потужністю пристроях. Бюджетні смартфони також можуть працювати з цією функцією, але велика ймовірність, що вони почнуть швидко грітися та повільніше працювати. Якщо активований 4x MSAA став причиною того, що телефон почав працювати гірше, параметр можна у будь-який момент вимкнути.

Як увімкнути або вимкнути 4x MSAA на телефоні?

Як говорилося вище, функція 4x MSAA – одна з можливостей режиму для розробників, тому спочатку потрібно його активувати. Зробити це можна в розділі «Про телефон». У ньому потрібно 5-7 разів натиснути на рядок “Номер складання”, поки на екрані не з’явиться сповіщення про успішну активацію режиму розробника.

Після цього в основних налаштуваннях з’явиться додатковий розділ – “Для розробників”. У ньому і потрібно знайти рядок “4x MSAA”, а потім переключити повзунок поруч із нею в активне положення.

Щоб вимкнути цю функцію, достатньо ще раз натиснути на повзунок у тому самому розділі «Для розробників». Є й альтернативний спосіб – досить просто перезавантажити смартфон і 4x MSAA відключиться автоматично. Про це важливо пам’ятати і при постійній роботі функції – вона відключається самостійно при кожному перезапуску телефону, тому її доведеться вмикати заново або використовувати програми для автозапуску.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.