Статті

Чи варто використовувати блокатори реклами на сайтах у 2023 році

Share
Час читання: 2 хв.

В інтернеті повно реклами – більшість ресурсів може існувати тільки, отримуючи кошти з рекламних банерів. Хоча рекламні мережі і радять власникам сайтів не розміщувати велику кількість реклами, але буває, що хороший ресурс просто завалений нею. Найбільше, звичайно, всіх бісить величезне оголошення на всю сторінку, коли потрібно почекати кілька секунд, перш ніж його закрити.

Але існують програми, які можуть прибрати рекламу з сайтів та з додатків. Але практика показує, що мало людей мають такий софт. Особисто я також не користуюся – розповім вам про причини. Назвемо їх мінусами блокаторів.

Блокатори споживають багато ресурсів

Блокатор – це програма, яка в реальному часі відстежує DOM-документ. Простими словами: відстежує те, що малює браузер. Оглядач отримує набір коду, який потім перекладає те, що вже безпосередньо бачить користувач на сторінці. І ось програмі потрібно постійно аналізувати цей код за будь-якого оновлення сторінки, щоб знайти тег з рекламним блоком і його видалити. На це витрачаються ресурси комп’ютера або смартфона – часом після встановлення такого софту пристрій починає працювати повільніше.

Також є блокатори, які можуть забороняти доступ до певного хосту рекламної мережі. В цьому випадку завантаження сайту може займати тривалий час, поки браузер або програма намагатимуться завантажити ресурси, у яких змінено ДНС.

Блокатори можуть поламати веб-сторінку

Так як основний принцип блокувальника полягає в тому, щоб видалити тег з рекламним блоком, така процедура може зламати верстку веб-сторінки. Внаслідок чого користувач може втратити частину функціоналу сайту. А тепер уявимо таку ситуацію, коли ви заходите на ресурс і не знаходите те, що вам потрібно, інформацію випадково приховав блокатор. На практиці були ситуації, що через використання такого софту неможливо було користуватися звичними сайтами — десь меню не працювало, а десь просто виїжджала верстка.

Реклама допомагає оцінити сайт

Велика кількість реклами дозволяє оцінити сайт. Якщо ви заходите на ресурс, у якого для корисної інформації відведено лише якийсь вузький простір, то швидше за все це сайт не для людей, а для збору трафіку. Мета – вичавити максимум на рекламі. Так, таке часто роблять і великі новинні ЗМІ, але ж завжди є альтернатива? До того ж, новини зараз можна читати через Telegram.

Така схема дозволяє зрозуміти, чи перебуваю я на нормальному сайті або на черговому дорві з відрерайченою інформацією. Реклама допомагає оцінити ресурс – хороший сайт додасться до закладок, а про поганий можна забути.

Не хочу позбавляти заробітку власника ресурсу

Я сам, як власник власного сайту, розумію скільки витрат я несу, щоб дати якісний контент. І дуже приємно отримати за свою роботу хоч якусь винагороду. Тому для когось дохід з реклами — це лише невеликий бонус, адже щоб реклама приносила серйозні гроші, має бути дуже велика відвідуваність.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    За прогнозами, наступного року Apple випустить iPhone з тоншими OLED-дисплеями

    Тайванська компанія Novatek оголосила про плани розпочати масове виробництво OLED-дисплеїв з технологією TDDI (touch and…

    04.10.2024

    OpenAI запустив новий інтерфейс Canvas для ChatGPT

    OpenAI, лідер у галузі штучного інтелекту, анонсував інструмент Canvas, що спрощує роботу з текстом та…

    04.10.2024

    Telegram готує повноцінну заміну для YouTube

    Розробники Telegram оголосили про проведення конкурсу. Учасникам пропонується створити для iOS-версії Telegram плеєр, який може відтворювати відео…

    04.10.2024

    iPhone можуть отримати режим «гостя»

    Apple запатентувала гостьовий режим для iOS Він дозволить передати айфон другові чи дитині, не побоюючись,…

    04.10.2024

    Google тестує нову функцію для боротьби з фейковими сайтами

    Google тестує нову функцію, щоб допомогти користувачам знаходити надійні компанії у мережі. В рамках експерименту,…

    04.10.2024

    YouTube масово блокує акаунти та канали по всьому світу, але проблему можна вирішити

    Деякі користувачі YouTube зіткнулися з блокуванням своїх облікових записів або каналів. Поштою їм надійшло повідомлення…

    04.10.2024