Можна і без розетки: топ-8 порад, як надовго зберегти зарядку телефону

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Коли ви відпочиваєте в кемпінгу або десь далеко від цивілізації, не зайвим буде тримати телефон зарядженим на випадок, якщо вам знадобиться допомога. 

Реклама

Саме тому ми зібрали 8 перевірених порад, які допоможуть зберегти життя вашому смартфону навіть без електрики.

1. Видаліть непотрібні програми та віджети

Якщо на вашому телефоні встановлені програми, якими ви більше не користуєтеся, позбавтеся їх. Це не тільки заощадить заряд батареї, а й цінний дисковий простір. 

Також подумайте про віджети, які ви розмістили на домашній сторінці. 

Ці невеликі програми показують вам такі речі, як поточна погода або останні новини з соціальних мереж та сайтів новин. 

Якщо ви не використовуєте їх, видаліть їх з екрана, зазвичай просто перетягніть їх у кошик.

Щоб дізнатися, які програми та віджети найбільше витрачають заряд батареї, відкрийте меню “Батарея” в установках телефону та виберіть вкладку “Використання батареї” (назва може відрізнятися залежно від версії операційної системи). Тут ви побачите, які програми надають найбільше навантаження на батарею, і зможете відключити або видалити їх.

2. Вимкніть повідомлення та вібрацію

Програми часто перевантажують вас непотрібною інформацією, наприклад, ігри повідомляють про те, що ви не включали їх кілька годин. Тому вимкніть повідомлення в налаштуваннях кожної програми та увімкніть їх знову, коли повернетесь з подорожі.

Наша порада: найшвидший спосіб вимкнути повідомлення програм на Android – це утримувати піктограму програми в меню програм і натиснути Відомості про програму. Відкриється меню, в якому можна вимкнути сповіщення.
На додаток до сповіщень вимкніть вібрацію. Вона не знадобиться вам у поїздці, якщо у вас увімкнено звук.

3. Вимкніть непотрібні з’єднання

Підключення до таких мереж, як Wi-Fi, Bluetooth, GPS, LTE або NFC, розряджають акумулятор. Не залишайте їх увімкненими без необхідності. 
Якщо ви перебуваєте у відпустці далеко від цивілізації, відключіть всі свої з’єднання. Найбільше, що вам знадобиться – це GPS.

Увімкніть його лише під час перегляду мобільних карток.

4. Вимкніть телефон та використовуйте авіарежим

Ймовірно, у відпустці вам не потрібно бути на зв’язку 24 години на добу, тому вимикайте телефон на ніч або використовуйте авіарежим. 

Вісім годин сну зроблять багато для вашої батареї, а якщо ви хочете заощадити ще більше, тримайте телефон постійно вимкненим і вмикайте його лише кілька разів на день.

Також активуйте авіарежим у місцях із поганим сигналом. Це пов’язано з тим, що ваш гаджет знову і знову намагатиметься підключитися до телефонної мережі, що коштуватиме йому багато енергії. Увімкніть авіарежим, щоб позбавити його від зайвого клопоту.

5. Зменште підсвічування дисплея

Екран висмоктує сік з акумулятора. Який би тип дисплея у вас не був, зниження яскравості завжди допоможе акумулятору. 

Зазвичай цю опцію можна знайти в налаштуваннях телефону, але на нових моделях Android можна швидко налаштувати яскравість на висувній панелі у верхній частині дисплея.

Наша порада: якщо яскравість екрана телефону автоматично підлаштовується під навколишнє освітлення, відключіть цю функцію, щоб вам не доводилося постійно вручну зменшувати яскравість підсвічування.

6. Не використовуйте анімовані шпалери

Якщо на екрані є анімований фон, перед поїздкою переключіть його на статичний. Якщо ви дивитеся на рухомі картинки щоразу, коли вмикаєте свій телефон, то ви сильно виснажує свій акумулятор.

7. Увімкніть режим енергозбереження

Ця функція є не у всіх смартфонах, але у більшості нових моделей. Зазвичай цей режим можна увімкнути у верхній панелі сповіщень або в налаштуваннях телефону. 

Ці режими обмежать функції, які сприяють витраті батареї. Як правило, вони зменшують яскравість, вібрацію, повідомлення та відключають програми, що споживають багато енергії.

8. Візьміть PowerBank 

Якщо ви хочете бути впевнені, що ваш телефон не розрядиться, візьміть із собою у поїздку powerbank. 

Зарядіть його вдома, а коли телефон почне повідомляти про низький рівень заряду, зарядіть його, підключивши до powerbank. 

Якщо ви збираєтеся на природу, вибирайте powerbank із міцною конструкцією, наприклад, гумовий. Ви впевнені, що він не зламається і витримає падіння.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ