Як посилити прийом сигналу Київстар, Vodafone і lifecell

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одним з найпопулярніших методів є встановлення підсилювача, також відомого як повторювач для мобільного сигналу. Такий пристрій оснащений зовнішньою приймальною антеною, яка фактично є ретранслятором.

Принцип роботи репітера дуже простий: приймальна антена вловлює слабкий сигнал і передає його по кабелю безпосередньо на репітер. Він підсилює його за допомогою вбудованої антени і поширює в приміщенні.

Який репітер краще вибрати
Сьогодні ринок переповнений різноманітними варіантами покращення стільникового зв’язку. Вибираючи такий прилад, головне визначити для себе, що саме він повинен посилювати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наприклад, якщо ви хочете отримати якісний голосовий зв’язок і мобільний 3G інтернет, то вам потрібен дводіапазонний підсилювач сигналу GSM/UMTS (діапазон частот 900 і 2100 МГц). Якщо вам потрібно підсилити сигнал 4G, використовуйте однодіапазонні репітери LTE: 1800 і 2100 МГц.

Як підключити підсилювач
Спочатку потрібно вибрати місце для зовнішньої антени (ретранслятора). Це має бути відкрита зона, щоб антена могла під’єднатися до вежі, тому що ретранслятор сам не генерує сигнал, він його підсилює. Це може бути як дах будинку, так і підвіконня.

Далі необхідно встановити внутрішню антену. В ідеалі відстань між двома компонентами має бути якомога більшою – так сигнал буде набагато кращим. Заключним етапом буде підключення BTS та мобільного кабелю.

Після успішного виконання всіх кроків ви можете нарешті підключити репітер до електромережі. Після цього пристрій самостійно налаштується і почне працювати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.