Названо 5 нюансів про зовнішній жорсткий диск для зберігання файлів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Щомісяця ми генеруємо стільки різного роду контенту, а його потрібно десь зберігати. Якщо раніше його було мало, а переважна більшість користувалися стаціонарними ПК, то зараз звичайний комп’ютер є далеко не у всіх. Сьогодні люди віддають перевагу мобільним пристроям — ноутбукам, смартфонам та планшетам.

Реклама

Де зберігати файли — фото, відео, документи? Для звичайного користувача ідеальним варіантом буде зовнішній накопичувач, який підключається до комп’ютера через USB-порт. Поговоримо про 5 нюансів при виборі та використанні даного типу накопичувача інформації. А той, хто не підписаний на мій канал, підпишіться, на ньому багато цікавого.

Який обсяг потрібний?

Тут все залежить від того, які дані ви збираєтеся зберігати на пристрої. Якщо лише документи, то можна вибрати найменший обсяг, який можна знайти на ринку. Якщо накопичувач потрібен для фотографій або відео, то можна сміливо брати модель об’ємом від 1 Тб — така кількість буде золотою серединою в ціновому сегменті. У випадку, якщо обсяги величезні, наприклад, ви знімаєте відео в дуже високій якості, краще придивитися до систем зберігання інформації DAS.

SSD чи HDD?

Тут все залежить від необхідної швидкості та обсягів. Якщо потрібна висока швидкість, і ви працюєте з великими обсягами, то використання SSD скоротить очікування взаємодії з пристроєм у кілька разів. Але є нюанс. Якими б не були надійні SSD-накопичувачі, все одно залишається ризик втрати інформації.

Адже дані на SSD записуються в комірки мікросхеми, а на HDD проводиться запис на металевий диск шляхом намагнічування. Дані з HDD у разі форс-мажору відновити набагато реальніше, ніж з SSD. Для себе давно вже вивів аксіому – завжди роблю резервні копії на класичний HDD, а працюю із SSD.

Але! Зовнішній диск у виконанні SSD нестрашно впустити або вдарити, а от якщо зі столу впаде HDD під час роботи, можете попрощатися з даними.

Підключення до мобільних пристроїв

Не кожен зовнішній HDD або SSD накопичувач коректно працюватиме з планшетом або смартфоном. І, швидше за все, буде потрібний ще й перехідник.

Бажано взагалі не підключати подібні пристрої до таких гаджетів краще використовувати комп’ютер або ноутбук. Але якщо є така необхідність, краще почитати відгуки в мережі про те, який зовнішній накопичувач купити під вашу модель смартфона або планшета, щоб потім не було проблем.

Регулярно обслуговуйте зовнішній накопичувач

Перевіряйте диск на помилки за допомогою стандартних засобів Windows, а для HDD-накопичувачів не забувайте використовувати дефрагментацію. SSD-пристрою вона не потрібна і навіть шкідлива. За ним можна стежити за допомогою спеціальних утиліт, які завантажуються із сайту виробника. Вони дозволять вам зрозуміти відсоток зношування накопичувача, щоб вчасно його замінити на новий.

Зберігайте накопичувач правильно

Якщо ви використовуєте зовнішній накопичувач як єдине місце для зберігання своїх файлів, то не варто носити його з собою і возити в громадському транспорті. Електромагнітне випромінювання, перепад вологості та температури – основні фактори виходу з ладу будь-якої електроніки. Зберігайте накопичувач у сухому місці за кімнатної температури та подалі від джерел електромагнітного випромінювання. А якщо потрібно носити диск із собою, то можна придбати ще один накопичувач меншого обсягу.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ