Чому гальмує смартфон. Названо кілька найпоширеніших причин

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Смартфони не можуть працювати вічно. З часом вся техніка починає повільніше думати та гальмувати. На це важко повпливати, але є й такі причини, які залежать напряму від користувача. Їх і розглянемо сьогодні детальніше.

Реклама

Падіння

Це дуже розповсюджена причина поганої роботи смартфона. Не обов’язково, щоб телефон падав з висоти. Іноді користувачі самі не помічають як кидають пристрій на ліжко з далеку, або випадково на нього сідають. Здається, що це не може нашкодити, але насправді такі випадки швидко виводять з ладу внутрішні деталі. Також можуть порушитись контакти. В результаті після чергового падіння смартфон взагалі перестане працювати. Самостійно виправити проблему не вийде. Потрібно звертатись до спеціалістів в сервісний центр.

Кеш

Кеш – це такі файли, які ніколи не знадобляться, але пам’ять забирають. Багато користувачів навіть не здогадуються, що кеш програм треба час від часу очищати. Якщо телефон сам по собі не дуже потужний, то перевантаження тимчасовими файлами може вивести його з ладу, або він почне дуже повільно працювати. Щоб такого не сталося, варто час від часу заходити в налаштування, відкривати розділ «Програми» та в кожній очищати кеш. Найважливіше це робити з соцмережами, месенджерами, YouTube тощо.

Віруси

Віруси на смартфонах мають трохи інший вигляд ніж на ПК, але проблеми також створюють. Зазвичай вірусом можна заразити пристрій завантаживши сумнівний додаток. Тоді на екрані можуть почати з’являтись реклами та інші непотрібні сповіщення. Щоб повернути смартфон до нормальної роботи, треба спочатку увімкнути антивірус і перевірити систему, а далі видалити всі програми, які були встановлені перед початком гальмування.

Забагато відкритих програм

На телефоні є програми, які працюють постійно на фоні, а є ті, які користувач запускає для роботи. І ті, і ті забирають мало оперативної пам’яті. Вона дуже важлива для швидкої роботи смартфона. Рішення цієї проблеми наступне. Після використання будь-якої програми її треба закривати вручну, а не просто згортати. Якщо це не допомагає, то варто заборонити роботу в фоновому режимі або взагалі видалити такі програми. Тоді оперативної пам’яті стане більше і телефон повернеться до нормальної роботи.

Програмний збій

Іноді на телефоні відбувається програмний збій, це можна виправити звичайним перезавантаженням пристрою. Якщо цього недостатньо і далі продовжується повільна робота, тоді варто перевстановити операційну систему або перепрошити смартфон.

Нестача вільного місця

Це взагалі дуже поширена проблема, на яку люди не звертають увагу. Чим менше пам’яті, тим важче працювати смартфону. Якщо ви постійно бачите на екрані сповіщення про недостатню кількість вільного місця, то просто видаліть непотрібні файли або перенесіть їх в інше місце (ПК, флешка).

Перелічені дії можуть покращити роботу смартфона, але якщо цього не відбулося, то варто звернутись в сервісний центр для проведення діагностики. Спеціалісти швидше і точніше можуть визначити причину поломки.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ