Як правильно заряджати iPhone і чи можна залишати телефон на зарядці на ніч

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Часто люди ставлять смартфони на зарядку, коли лягають спати, а потім відключають уранці з повним зарядом і знову ходять цілий день до повного (або майже повного) розряду. Коли акумуляторам потрібно 4-6 годин для заряджання, зарядка вночі була логічною. Але час минав, технології рухалися вперед і тепер смартфони можуть заряджатися за годину і навіть швидше.

Реклама

Час зарядки значно зменшився, і тепер виробники рекомендують використовувати інші способи поповнення заряду. автономної роботи при меншій вазі. Чудово, але є один момент, який не дуже подобається літій-іонним батареям – це зниження заряду до 0 відсотків і подальше підвищення його до повної зарядки.

Apple та інші виробники радять тримати заряд батареї смартфона на рівні від 30 до 80 відсотків. Дозарядка до 100 відсотків не є оптимальним рішенням, хоча й необов’язково нашкодить батареї, а ось регулярне зниження заряду до 0 відсотків може призвести до передчасного виходу з ладу акумулятора. Однак, вважається хорошим тоном раз на місяць проводити повну зарядку від 0 до 100 відсотків, щоб підтримувати батарею в хорошому стані.

У всіх інших випадках краще періодично поповнювати заряд акумулятора протягом дня, щоб він залишався в тій же зоні. Сподіваємося, це дозволить зберегти батарею працездатною якнайдовше. Щоб полегшити це завдання, рекомендується мати на роботі або в машині додатковий зарядний пристрій, щоб ви могли підключити до нього iPhone, коли побачите, що батарея сідає.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ