З’явилася ще одна причина купувати iPhone, а не Android-смартфон

Компанія Google представила бета-версію Privacy Sandbox – функції, подібна до якої вже є в iOS. Про це повідомляє ArsTechnica.

Відповідно до джерела, Privacy Sandbox – це система, яка незабаром з’явиться на всіх Android-смартфонах. Теоретично вона покликана захистити користувача від стеження за його діями в інтернеті. Йдеться про ситуацію, коли ви пошукали якусь річ в інтернеті, і в результаті ця річ рекламується вам всюди протягом певного часу.

Apple вже впровадила подібну функцію у свою iOS, але не без труднощів: з моменту релізу до появи на iPhone пройшло кілька місяців. Компанію багато хто критикував, а Facebook і сама Google навіть запускали в інтернеті флешмоби проти нововведення.
Схоже, що Google вирішила, що не зможе протистояти наростаючій моді на приватність даних, тому вирішила приєднатися до цього руху. Privacy Sandbox вносить зміни в те, як програми розпоряджаються даними користувача: раніше система складала персональний рекламний профіль власника смартфона без прив’язки до інших користувачів, а тепер формуватиме його групу інтересів.

Система відстежуватиме користувачів за групами їх інтересів, при цьому кожен користувач зможе блокувати певні «інтереси», щоб не бачити тематичну рекламу.

Проте експерти розкритикували нововведення. Вони кажуть, що рекламний профіль все одно створюватиметься, оскільки без нього неможливо обійтися через особливості рекламного ринку. При цьому тепер Google ще й об’єднуватиме користувачів у деякі групи за інтересами, що перетворює інструмент для скорочення стеження на спосіб збору додаткової інформації.

У сухому залишку журналісти називають Privacy Sandbox як мінімум «беззубою». На відміну від ініціативи Google, заборона відстеження додатків в iOS реально працює.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.