Що робити, якщо телефон розряджається вночі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі смартфони розряджаються, і це абсолютно нормальне явище. Адже заряд акумулятора витрачається в міру вирішення тих чи інших завдань за допомогою гаджета, що цілком зрозуміло. Інша справа, коли вночі швидко розряджається телефон , втрачаючи відсоток за відсотком. У цей час ми не виконуємо жодних операцій на мобільному пристрої, а тому втрата енергії здається чимось надзвичайним. Сьогодні розберемося, чому телефон сідає вночі і як можна виправити ситуацію.

Скільки заряду втрачає телефон уночі

Сам факт того, що смартфон вночі розряджається , теж є нормальним явищем. Адже, по суті, пристрій продовжує працювати, і він готовий будь-якої миті включити будильник, прийнятий дзвінок або показати на екрані повідомлення. Але яка витрата заряду вночі вважається нормальною, а яка — ні?

Якщо протягом 8 годин вашого сну смартфон втрачає 1-5% – це нормальна ситуація, яка не вимагає жодного втручання. Звичайно, енергоспоживання можна зовсім звести до мінімуму, проте наслідків такого режиму економії енергії буде більше, ніж від втрати кількох відсотків заряду.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також ви повинні розуміти, що з часом нічна витрата енергії збільшиться, і в якийсь момент звичні раніше 3% перетворяться на 6%, а то й більше. Причина – деградація акумулятора , а єдино вірним рішенням буде або його заміна, або покупка нового телефону. Решта — боротьба зі слідством, а не з проблемою.

Якщо ваші показники нічної втрати енергії легко долають поріг 5%, а іноді досягають навіть 10-30% за 8 годин, проблема потребує вирішення, яке я пропоную знайти. Але спочатку необхідно визначити причину, чому телефон розряджається.

Чому телефон розряджається вночі

Загальна причина виникнення проблеми – фонові процеси. Поки ви спите, телефон знаходиться в режимі очікування, тобто на ньому, зокрема, продовжує працювати пошук мережі, необхідний для дзвінків навіть на заблокованому екрані. Саме він споживає найбільше енергії вночі. Стандартний показник витрати заряду мобільною мережею в режимі очікування 40-70 мАг за 8 годин. Це приблизно і є 1% стандартного акумулятора на 5000 мАг. Але витрата буває і більш вираженою, якщо там, де ви зараз перебуваєте, нестійкий прийом сигналу.

Крім мобільної мережі у фоні продовжують працювати й інші бездротові інтерфейси, будь то Wi-Fi, Bluetooth або GPS, а головне – програми та синхронізація з інтернет-сервісами. Нашим першорядним завданням є визначення фактора, що найсильніше впливає на розряд акумулятора вночі. З цією метою пропоную виконати нехитру діагностику.

Як дізнатися витрати заряду додатками

Коли ви в черговий раз прокинетеся вранці, помітивши, що смартфон втратив надто багато енергії, зробіть таке:

  1. Відкрийте налаштування пристрою.
  2. Перейдіть до розділу «Батарея» або «Живлення та продуктивність».
  3. Оцініть нічну витрату заряду, а також ознайомтеся зі списком процесів, що споживають найбільше енергії.

У моєму випадку видно нормальну картину, коли найбільше енергії витратила мобільна мережа (55,95 мАг), а всі інші процеси їй лише підігравали. Витрата заряду за ніч склала 2%. Це нормальний показник, але варто відзначити, що раніше я витратив кілька хвилин на оптимізацію смартфона, без якої втрата енергії могла становити і 3%, і 5%.

Якщо мобільна мережа споживає 100 мАг і більше, або проблема стосується іншого процесу, вам обов’язково потрібно витратити трохи часу на зміну налаштувань. Далі дам кілька порад.

Що робити, якщо телефон розряджається вночі

Незалежно від того, що саме розряджає смартфон вночі, перед відходом до сну настійно рекомендую вивантажити програми з оперативної пам’яті. На їхню працездатність у режимі очікування це ніяк не вплине, зате енергоспоживання в простої помітно знизиться. Крім того, на деяких смартфонах є функція автоматичного вивантаження програм після блокування екрана. Обов’язково увімкніть її:

  1. Відкрийте установки телефону.
  2. Перейдіть до розділу “Батарея”.
  3. Натисніть кнопку переходу до налаштувань.
  4. У вкладці «Очищати пам’ять» виберіть проміжок часу, після якого програми будуть автоматично вивантажуватися з ОЗП під час блокування екрана.

Тепер рекомендація для тих, хто помітив, що один із додатків уночі споживає підозріло багато енергії. У цій ситуації необхідно відкрити його налаштування, вимкнути функцію автозапуску , а у вкладці «Контроль активності» зняти галочку з «Не обмежувати» та вибрати значення «Розумний режим» або повністю обмежити роботу на тлі. Врахуйте, що це неминуче призведе до проблем з відображенням повідомлень .

Якщо найбільше енергії споживає мобільна мережа, але витрата заряду становить не звичні 50 мАг, а 100, 200 або навіть 300 мАг, рекомендую переключити кращий тип мережі та вибрати ту, яка найстабільніше працює у вашому регіоні (4G або 3G). Тоді телефон не перестане зайвий раз займатися пошуком вежі з більш сучасним стандартом. Не виключено, що проблема пов’язана із SIM-картою або слотом смартфона. Поміняйте картку в офісі оператора та перевірте, скільки споживає енергії нова сімка.

На закінчення дам ще кілька рекомендацій загальної якості. По-перше, не відключайте засоби оптимізації свого смартфона (наприклад, оптимізацію MIUI). По-друге, якщо вирішити проблему не вдасться, можна усунути її слідство двома найпростішими способами: включенням енергозбереження на ніч, а також активацією режиму польоту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.