Статті

Перезавантаження iPhone: кілька способів на всі випадки життя

Share
Час читання: 5 хв.

Примусове перезавантаження iPhone – найпростіший спосіб подолати всілякі збої та проблеми в його роботі. Розповідаємо про те, як це зробити. Навіть якщо смартфон намертво завис.

Будь-яка техніка з часом починає глючити, і iPhone тут не є винятком. Іноді смартфони Apple можуть зависати, припиняючи реагувати на торкання. А найпростіший спосіб відновити їхню працездатність – перезавантаження iPhone.

Деяким може здатися дивним, навіщо писати докладний гайд з, здавалося б, дрібниці. Але власники iPhone версії 11 і старше чудово знають, що перезавантажити їхній смартфон зовсім не так просто. Звична кнопка живлення тут не допоможе – тепер вона може викликати лише голосовий помічник Siri. То що робити?

Вимкнення та перезавантаження за допомогою меню iPhone

Якщо ваш iPhone таки подає ознаки життя, найкраще спробувати перезавантажити його через фірмову операційну систему.

  • Зайдіть до Параметри смартфона.
  • Перейдіть до меню Загальні.
  • Натисніть на Вимкнути (він знаходиться в самому низу списку).
  • Змахніть слайдер вимкнення праворуч, що з’явиться на екрані, і вимкніть телефон кнопкою живлення.

Як перезавантажити iPhone кнопками

Цей спосіб допоможе вимкнути чи перезавантажити навіть заблокований iPhone. Причому в процесі такого ребута на екрані з’явиться кнопка екстреного зв’язку SOS, за допомогою якої можна зателефонувати в екстрені служби.

  • Одночасно затисніть кнопку вимкнення та одну з клавіш керування гучності смартфона.
  • Дочекайтеся появи екрана з меню вимкнення та екстреного зв’язку.
  • Щоб вимкнути телефон, змахніть слайдер праворуч. Щоб здійснити екстрений дзвінок, виконайте цю операцію зі слайдером SOS.

Перезавантаження iPhone за допомогою віртуальної кнопки

У смартфонах Apple є цікава функція віртуальної кнопки. Її можна створити у спеціальному меню AssistiveTouch та налаштувати таку кнопку на виконання певних дій. Спочатку вона створювалася для людей з обмеженими можливостями, дозволяючи легко керувати iPhone однією рукою. Але ця кнопка чудово підійде і для нашого завдання.

  • Зайдіть в Параметри телефону
  • Перейдіть до розділу Доступність
  • Відкрийте пункт меню Дотик
  • Виберіть AssistiveTouch

Таким чином ви активуєте функцію AssistiveTouch. Залишається лише увійти до Налаштування дії та призначити віртуальній кнопці функцію перезавантаження. Її можна, виконати, наприклад, при тривалому натисканні на клавішу, що убереже вас від випадкового перезавантаження iPhone в самий невідповідний момент.

Глибоке перезавантаження iPhone (Hard reset)

Бувають і ситуації, коли iPhone зависає, повністю припиняючи реагувати на дії користувачів. У цьому випадку скористатися віртуальною кнопкою або увійти до меню перезавантаження за допомогою інтерфейсу iOS може бути навіть не складно, а просто неможливо. І тут на допомогу прийде примусове перезавантаження iPhone за допомогою фізичних клавіш. Для цього по черзі виконайте такі дії:

  • Натисніть кнопку збільшення гучності
  • Натисніть клавішу зменшення гучності
  • Натисніть та утримуйте кнопку живлення

Після всіх цих дій на екрані смартфона має з’явитися вже знайомий нам слайдер Вимкнення/перезавантаження. Ви можете натиснути його, перейшовши в м’яке перезавантаження, або продовжити утримувати кнопку живлення. В цьому випадку на екрані з’явиться логотип Apple і станеться повне перезавантаження iPhone.

Як примусово перезавантажити iPhone різних моделей

Процедура перезавантаження iPhone може відрізнятися залежно від моделі смартфона. Давайте розглянемо різні гаджети купертинівців та розберемося у тому, як їх перезавантажити.

Перезавантажуємо iPhone 8, iPhone SE 2, iPhone X і новіші моделі

Власне, про це ми вже писали. Але про всяк випадок повторимо, що для цього потрібно по черзі натиснути кнопки збільшення та зменшення гучності, після чого утримувати кнопку живлення до появи логотипу Apple.

Перезавантаження iPhone 7

Перезавантаження iPhone 7 виглядає трохи простіше. Тут вам знадобиться лише затиснути кнопку живлення та клавішу зменшення гучності до появи на екрані логотипу Apple.

Перезавантаження iPhone 6 та iPhone 6S

У випадку з iPhone 6 та 6S на місце кнопки керування гучністю приходить кругла домашня клавіша під екраном. Одночасно затисніть цю кнопку та клавішу живлення та дочекайтеся появи вже знайомого логотипу Apple.

Перезавантаження iPhone 5, iPhone SE та старіших смартфонів Apple

Для перезавантаження старих смартфонів Apple утримуйте верхню кнопку та домашню клавішу до появи на екрані логотипу компанії з Купертіно.

Що робити в особливо занедбаних випадках

Іноді при оновленні або перепрошивці iPhone можуть виникати помилки, здатні перетворити ваш смартфон нехай і на симпатичну, але все-таки цеглу. А для відновлення працездатності гаджета в домашніх умовах можна скористатися режимом відновлення.

  • Встановіть останню версію iTunes, а у випадку з macOS Catalina скористайтесь стандартним файловим менеджером Finder.
  • Підключіть iPhone до комп’ютера за кабелем.
  • Перезавантажте смартфон, скориставшись одним із запропонованих способів, після чого на екрані комп’ютера має з’явитися вікно підключення гаджета до iTunes або Finder.
  • Підтвердьте своє бажання виконати відновлення або оновлення системи та дочекайтеся завершення процедури.

Якщо екстрене перезавантаження iPhone не допомагає, і смартфон просто відмовляється перезавантажуватись, ніяк не реагуючи на ваші дії, можна спробувати скористатися режимом DFU, в ході якого відбувається повна переустановка операційної системи.

  • Також підключіть iPhone до комп’ютера з запущеним iTunes або Finder.
  • Замість перезавантаження iPhone виконайте таку послідовність дій:

для iPhone 8 , iPhone SE2, iPhone X і свіжіших моделей : по черзі натисніть кнопки збільшення та зменшення гучності, після чого затисніть кнопку живлення. Дочекайтеся появи чорного екрана та натисніть кнопку зменшення гучності (не відпускаючи клавішу живлення). Зачекайте 5 секунд та відпустіть кнопку живлення. Клавішу зменшення гучності утримуйте, доки iPhone не розпізнається.

для iPhone 7 та 7+: утримуйте кнопку живлення та зменшення гучності протягом 8 секунд. Після цього відпустіть кнопку живлення, але продовжуйте утримувати клавішу поки iPhone не буде розпізнаний.

для більш старих моделей iPhone: утримуйте верхню кнопку та домашню клавішу протягом 8 секунд. Після цього відпустіть верхню кнопку, але продовжуйте утримувати клавішу «Додому» доки iPhone не буде розпізнаний.

  • Якщо все пройшло добре, екран смартфона залишиться чорним, а iTunes чи Finder запропонує відновити iPhone у режимі DFU. У разі появи логотипу Apple замість чорного екрана повторіть процедуру спочатку – швидше за все, ви надто довго утримували одну із клавіш.

Підсумки

Ми розібрали, як зробити жорстке перезавантаження iPhone, перезавантажити його у звичайному режимі або просто вимкнути смартфон. Як ви бачите, нічого складного у цьому немає. І хоча місцями процедура здається трохи заплутаною, розібратися в ній зможе користувач, навіть дуже далекий від IT та сучасних технологій. Просто дотримуйтесь наших інструкцій, і у вас все вийде!

Саме ж перезавантаження, як ми писали, може знадобитися в різних ситуаціях. Але її головне завдання – допомогти у вирішенні всіляких збоїв та проблем у роботі смартфона. Тому і знати про різні способи вимикання та перезавантаження iPhone повинен будь-який власник смартфонів купертинівців – ці знання можуть стати в нагоді в будь-який момент.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Android почав блокувати програми, завантажені зі сторонніх ресурсів

    На початку вересня стало відомо про новий спосіб Google боротьби з піратством. Розробникам надали інструментарій,…

    01.10.2024

    Телефон для літніх людей повинен мати інтуїтивно зрозумілий інтерфейс

    Вибір смартфона для людини похилого віку — завдання, що вимагає особливої ​​уваги. Наш експерт Митник…

    01.10.2024

    Apple переглядає дизайн Vision Pro після появи нових конкурентів

    Apple, за даними Bloomberg, переглядає свою стратегію у сфері просторових обчислень після виходу нових VR/AR-окулярів…

    01.10.2024

    MacRumors: iPhone 16 Pro Max не підтримує заряджання 45 Вт

    Незважаючи на заяви Apple про підтримку швидкої зарядки потужністю 45 Вт в iPhone 16, незалежні…

    01.10.2024

    За оновлення безпеки Windows 10 незабаром доведеться платити

    У міру наближення кінця терміну підтримки Windows 10 Microsoft запроваджує нові правила. Найближчим часом користувачам…

    01.10.2024

    Огляд soundcore Sport X20: Найміцніші навушники для тренувань

    Бездротові навушники Anker soundcore Sport X20 стали одними з найочікуваніших новинок не лише в сегменті…

    01.10.2024