Вибираємо новий Android смартфон – об’єктивно про суб’єктивне

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Гаджет у нашій кишені вже давно перестав бути просто пластиковим пристроєм із функцією дзвінка. Для одних людей це перш за все камера, яка завжди поряд. Для інших — чудова можливість організувати свій день чи навіть ціле життя, спланувати роботу та забезпечити себе дозвіллям. Тоді чому іноді користувачі беруть кредит на покупку смартфона, який їм об’єктивно абсолютно не потрібен?

Реклама

Тому що у вибір гаджета втручаються особисті якості, а також такі поняття, як мода, тренд, магія великих цифр та звичайні понти. Але навряд чи можна дорікнути іншій людині через спробу стрибнути вище за свою голову, вирватися зі звичайних меж вибору. Адже якщо завжди бути об’єктивним, то будь-які наші переваги в принципі повинні вкладатися в кілька пунктів, пропрацювавши які, ми завжди зможемо знайти правильне рішення. Ось тільки чи сподобається воно нам? Це вже друге питання.

Як не потрібно вибирати

Кажуть, що не варто приходити до продовольчої крамниці голодним. Скупиш усю їжу і навіть не помітиш. Точно також не варто купувати смартфон відразу після перегляду реклами, кількох позитивних реву і, головне, без особистого контакту з гаджетом. Тому що в руці девайс зазвичай виглядає зовсім не так, як у рекламних роликах.

Відомо, що вразливі люди невиправдано швидко підпадають під вплив реклами. Чи можна якось переконати таку людину в тому, що якщо гаджет продається за суму, якої вона не має і найближчим часом не матиме, то такий смартфон їй просто не потрібен? По собі знаю, навряд. Ясно тільки одне: вибирати потрібно по можливості з холодною головою, гідно оцінюючи всі сильні та слабкі сторони можливого вкладання грошей.

Експерти пропонують контролювати вибір та супутні йому рішення за допомогою шести нехитрих питань, що допомагають користувачеві визначитися.

Бюджет

Тут усе просто. Ви знаходите для себе ціновий сектор ринку, в якому вибиратимете новий апарат, при цьому чудово розуміючи, що чудес не буває. Якщо скромний бюджет – це визначальний момент вашої покупки, а з кредитуванням ви зв’язуватися не хочете, то вихід тільки один – шукати нові трирічні якісні китайські флагмани застарілого модельного ряду або розбиратися в надходженнях смартфонів бюджетного класу, міцних середнячків, серед яких іноді трапляються досить цікаві. гаджети

Процесор

Чим швидше і стабільніший процесор, тим цікавіший і потужніший смартфон. Чому сьогоднішні фанати Samsung так радіють новому процесору у флагманських девайсах 2023? Тому що Qualcomm Snapdragon – це відмінний і, що дуже важливо, стабільний чіп для мобільних пристроїв. Корейці довгий час намагалися перетягнути свої девайси на власний процесор Exynos.

Сама ідея створення власної лінійки процесорів та перетворення Samsung на концерн, що робить залізо та софт для своїх лінійок мобільних пристроїв звучить чудово. Однак на роботу Exynos були і є значні нарікання, і користувачі, якщо вони мають вибір, завжди намагаються купити Samsung смарт з Qualcomm Snapdragon на борту.

Не менш надійну репутацію серед експертів та користувачів отримав також MediaTek Dimensity.

Дисплей

Розмір має значення. Щоправда, відносне. Останнім часом тренд на великі «лопати», що цілком зрозуміло: багато хто споживає мультимедійний контент лише зі смартфона, бо довго перебувають у громадському транспорті. Дивитись фільми та грати зручніше на смарті з великим екраном, а планшет у годину пік витягувати та використовувати не завжди зручно

Моделі гаджетів з відносно невеликими екранами все ж таки залишилися. Можна уважно подивитися в їх бік, якщо ваш кейс використання – це аудіо (подкасти, музика тощо) та фотографія.

Камера

Наявність у смарта пристойної камери сьогодні є фактором, без якого виробник не може сподіватися на хороші продажі. Проте, як відомо, мобільна фотографія поступово перестає бути такою за рахунок постійного вдосконалення іміджевих чіпів та програмного забезпечення.

Експерти стверджують, що софтові алгоритми відіграють значно більшу роль у перетворенні смартфона на камерофон. І це цілком логічно, враховуючи закони фізики, що обмежують розміри як «скла», так і самих девайсів, які все ще називаються мобільними.

А це означає, що у кожному класі ми побачимо своїх лідерів, які вміють краще працювати з камерою, ніж конкуренти. І, звичайно ж, за визначенням не можна очікувати рівності в роботі камери та постпроцессингу між флагманськими апаратами люксового сегмента та бюджетних новинок хай навіть від одного й того ж відомого виробника.

Батарея

Останнім часом автономна робота акумулятора перестала бути важливим аспектом для вибору смартфона. Звичайно, знову все впирається у кейс використання. Якщо ви знаходитесь в умовах, коли підзарядити смартфон вчасно важко, то, звичайно, для вас «довга» батарея важлива.

Але в умовах міста, коли громадський транспорт потихеньку оснащується USB зарядками, є можливість «підгодувати» пристрій в автомобілі або просто встромити гаджет у розетку в робочому офісі, більша автономність акумулятора стає швидше приємним бонусом, ніж необхідністю. Особливо, якщо зважати на той факт, що сучасні флагмани «добивають до сотні» за 40 хвилин і менше, а нещодавній приклад новинки від Realme фактично гарантує повну зарядку гаджета всього за 10 хвилин.

Зберігання файлів

Це питання знову пов’язане з вашим способом життя, географією, роботою та іншими суб’єктивними факторами. Мені особисто завжди подобалися апарати із зовнішньою пам’яттю, але запал мій трохи підгас, коли в Samsung Galaxy Note 10 раптово взяла і відмовилася працювати практично повністю забита фотками, відео та доками картка пам’яті на 256GB.

Витягти вдалося лише половину корисної інформації. З того часу велика внутрішня пам’ять мені якось ближче, хоча відмови, набагато рідше статистично, бувають і в неї. Найкращий варіант — копіювати дані відразу в кілька «кошиків», підключаючи до справи «хмари».

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ