Чи потрібно закривати програми для прискорення смартфона Android та економії батареї

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З кожним роком Android висуває все більше вимог до наших пристроїв. Ми знаходимо нові способи прискорити наші пристрої. Одним із таких способів є закриття робочих додатків. Тобто, за логікою, якщо ми закриємо додаток, то воно не буде напружувати процесор, “висіти” в оперативній пам’яті, і пристрій працюватиме швидше, а також пристрій працюватиме довше від акумулятора. Однак, не все так просто, розберемося.

Чи варто закривати програми

Такий спосіб прискорення пристрою працював у старих версіях Android, аж до 4 версії. На сьогоднішній день такий підхід уже застарів. І мало того, що він не прискорить ваш пристрій, він ще й уповільнить його.

У сучасних версіях Android є особливість, яка дозволяє в автоматичному режимі скорочувати використання ресурсів згорнутими програмами. Насправді, закриття програм лише в окремих випадках звільнить ресурси і продовжить роботу батареї. Також закриття однієї програми не дасть прискореної роботи іншої програми. Якщо часто закривати програми, пристрій почне працювати тільки інтенсивніше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також деякі думають, що якщо програма працює у згорнутому відео, то інтенсивно витрачає інтернет трафік, насправді в останніх версіях Android, це вже не так.

В якому разі можна закривати програми

Здебільшого це підійде лише до додатків, які у реальному часі щось відтворюють. Наприклад, музичний програвач, який потрібно зупинити. Також, якщо підключено щось на кшталт Youtube premium, коли відео відтворюється навіть при згорнутому додатку, то тут є сенс повністю закрити програму та очистити процеси.

Android сам вміє розподіляти ресурси програм

Після функції Doze, яка дебютувала з Android 6, можна не переживати з приводу включених додатків. Функція автоматично обмежує доступ додатків до ресурсів смартфона та інтернет-трафіку. Тому лізти сюди зі своїми налаштуваннями необов’язково.

Як закриття програм уповільнює смартфон

Якщо ви закриваєте програму, а потім запускаєте її знову, то це означає, що при її запуску буде витрачено більше ресурсів на завантаження його на згадку. Воно запускатиметься довше, і витратить більше заряду батареї.

Крім того, закриття програм вимагає чимало оперативної пам’яті. Ви могли помічати, що при закритті кількох програм відразу, телефон може на мить “підгальмувати”, то пов’язано з архітектурою ОС. Часті записи в оперативну пам’ять, викликані постійним закриттям ваших програм, лише негативно вплинуть на смартфон.

Щоб зрозуміти сенс, приведемо в аналогію автомобілі. На холодний запуск, завести автомобіль буде найскладніше. Якщо автомобіль прогрітий (додаток згорнутий), то і завести заново двигун буде дуже легко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.