Чи потрібно закривати програми для прискорення смартфона Android та економії батареї

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

З кожним роком Android висуває все більше вимог до наших пристроїв. Ми знаходимо нові способи прискорити наші пристрої. Одним із таких способів є закриття робочих додатків. Тобто, за логікою, якщо ми закриємо додаток, то воно не буде напружувати процесор, “висіти” в оперативній пам’яті, і пристрій працюватиме швидше, а також пристрій працюватиме довше від акумулятора. Однак, не все так просто, розберемося.

Реклама

Чи варто закривати програми

Такий спосіб прискорення пристрою працював у старих версіях Android, аж до 4 версії. На сьогоднішній день такий підхід уже застарів. І мало того, що він не прискорить ваш пристрій, він ще й уповільнить його.

У сучасних версіях Android є особливість, яка дозволяє в автоматичному режимі скорочувати використання ресурсів згорнутими програмами. Насправді, закриття програм лише в окремих випадках звільнить ресурси і продовжить роботу батареї. Також закриття однієї програми не дасть прискореної роботи іншої програми. Якщо часто закривати програми, пристрій почне працювати тільки інтенсивніше.

Також деякі думають, що якщо програма працює у згорнутому відео, то інтенсивно витрачає інтернет трафік, насправді в останніх версіях Android, це вже не так.

В якому разі можна закривати програми

Здебільшого це підійде лише до додатків, які у реальному часі щось відтворюють. Наприклад, музичний програвач, який потрібно зупинити. Також, якщо підключено щось на кшталт Youtube premium, коли відео відтворюється навіть при згорнутому додатку, то тут є сенс повністю закрити програму та очистити процеси.

Android сам вміє розподіляти ресурси програм

Після функції Doze, яка дебютувала з Android 6, можна не переживати з приводу включених додатків. Функція автоматично обмежує доступ додатків до ресурсів смартфона та інтернет-трафіку. Тому лізти сюди зі своїми налаштуваннями необов’язково.

Як закриття програм уповільнює смартфон

Якщо ви закриваєте програму, а потім запускаєте її знову, то це означає, що при її запуску буде витрачено більше ресурсів на завантаження його на згадку. Воно запускатиметься довше, і витратить більше заряду батареї.

Крім того, закриття програм вимагає чимало оперативної пам’яті. Ви могли помічати, що при закритті кількох програм відразу, телефон може на мить “підгальмувати”, то пов’язано з архітектурою ОС. Часті записи в оперативну пам’ять, викликані постійним закриттям ваших програм, лише негативно вплинуть на смартфон.

Щоб зрозуміти сенс, приведемо в аналогію автомобілі. На холодний запуск, завести автомобіль буде найскладніше. Якщо автомобіль прогрітий (додаток згорнутий), то і завести заново двигун буде дуже легко.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ