Чому нові Samsung Galaxy S23 – провальні смартфони

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

У лютому надходять у продаж нові флагманські моделі Samsung Galaxy S23. Як і рік тому смартфонів три, кожен із яких має захопити свою аудиторію. Але судячи з перших відгуків в інтернеті, новинки можуть не здобути очікуваного рівня популярності. Чому ж Galaxy S23 можуть провалитися у продажу – читайте докладніше у цьому матеріалі.

Реклама

Старий дизайн

Криза смартфонів наочно видно за корейськими новинками. Ідей у ​​дизайні немає абсолютно, багато в чому оновлені аксесуари продовжують моделі минулих років. З хоч якихось нововведень можна відзначити блок камер, що злегка змінився: тепер вони вбудовані в корпус без додаткового опуклого елемента. На мій погляд, стало дуже простіше і безлико, впізнаваності це не додало точно. Хоч і комусь новий дизайн може прийтись до душі.

В іншому всі три новинки нічим не відрізняються від своїх попередників. І добре б зміни були всередині смартфонів, але і там все багато в чому по-старому. Дисплей майже без змін, корпус так само зі скла і металу. Зачепитися погляду нема за що. І добре Apple прощають такі фокуси, але у випадку з Samsung все може бути інакше.

Адже справи у корейців далеко не райдужні. На перспективному китайському ринку Samsung не входить навіть у топ-5 із продажу. І все це відлуння тієї стагнації, яка вже кілька років тягне корейців подалі від лідерів ринку. Причому навіть Apple вносить хоч якісь косметичні новації у зовнішній вигляд айфонів. Пишіть у коментарях свою думку щодо дизайну новинок.

Прощай, Exynos. Але чи стало краще?

Довгі роки Samsung був між двома вогнями. З одного боку, неможливість продавати свої смартфони з фірмовим процесором Exynos. З іншого боку — бажання розвивати власну систему на чіпі. На щастя, перший аспект стосувався лише ринку США та Європи, але в результаті у корейців вся сила зникла невідомо куди. Новинки Galaxy S23 для всіх ринків отримали процесор Qualcomm Snapgragon 8 Gen 2. Причому для Samsung зробили спеціальну версію чіпсету, яка, за ідеєю, має бути більш оптимізованою.

Насправді складається відчуття, що вся оптимізація закінчилася на підвищенні частоти основного ядра Cortex-X3 з 3,2 ГГц до 3,36 ГГц. І, мабуть, навіть це не пішло на користь оновленим моделям. Смартфони тролять, гріються і поступово знижують частоти. Зниження може сягати близько 40%. Показник великий, хоч і потужності може вистачати для повсякденних завдань.

Однак незрозуміло, як себе смартфон поведе з часом, коли ресурсомістких додатків буде дедалі більше. Навіть зараз смартфон не дає іграм запускатися за 120 fps. У цьому плані топовий Samsung не дуже відрізняється від китайського бюджетника.

Застаріла швидка зарядка

Не особливо балують новинки і щодо елементів живлення. Почнемо з Galaxy S23+ та S23 Ultra, у яких ситуація трохи краща. Обидва смартфони підтримують швидку зарядку Power Delivery з потужністю 45 ват та бездротову зарядку на 15 ват. Начебто значення непогані, хоч і не вражають уяву. Але мало того, що це те саме, що було рік тому, так і до конкурентів корейцям тепер взагалі далеко.

Для прикладу — Xiaomi 13 Pro, що вийшов наприкінці минулого року, підтримує швидку зарядку на 120 Вт і бездротову на 50 Вт. Більш ніж дворазова перевага за потужністю при порівнянні акумуляторах. Ще гірша ситуація зі звичайним Galaxy S23, у нього можливість зарядки зовсім обмежена 25 Вт. Конкуренти явно попереду і тут корейцям справді нема чого протиставити.

Ціна та жонглювання пам’яттю

Не порадували корейці і щодо ціноутворення — часом ключового аспекту у виборі смартфона. Про ціни трохи пізніше, поки порівняємо Galaxy S22 Ultra і S23 Ultra. Якщо торішня модель стартувала з версії 8/128 ГБ, новинка має вже 8/256 ГБ на борту. З одного боку, добре, що базова версія отримала більше пам’яті. Але ціна аж ніяк не залишилася незмінною, а помітно підросла. S22 Ultra коштував $950, а S23 Ultra вже $1100. Порівняння не зовсім коректне, адже обсяг пам’яті відрізняється.

Що ж, порівняємо однакові моделі. S22 Ultra у версії 12/256 ГБ коштував $975, у свою чергу новинка з тим самим обсягом пам’яті оцінюється вже в $1200. Зростання ціни таки помітне. І це при тому, що Samsung викрили в марнотратстві пам’яті. З 512 ГБ пам’яті система може зайняти цілих 50 ГБ. У конкурентів цей показник не перевалює за 20 ГБ.

Щодо ціни, то молодша модель стартує з 41 999 грн, а Galaxy S23 Ultra продається за 61 999 грн.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ