Чим відрізняються дешеві та дорогі ігрові ноутбуки, якщо процесор та відеокарта в них однакові

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Різниця в ціні між двома ігровими ноутбуками, які за характеристиками відрізняються лише обсягом ОЗП та накопичувачем, може бути дуже значною. І це не 10-20%, а більше – близько 50 тисяч гривень. У чому причина?

Реклама

Експерт з’ясував, чому так сильно відрізняються один від одного за вартістю ігрові ноутбуки, хоча відеокарта та процесор у них стоять однакові. Для цього він узяв ноутбук лінійки MSI Katana GF6611.

На цьому ноутбуку встановлений процесор i7-11800H, а також відеокарта RTX 3070 Mobile.

У чому ж різниця між бюджетними та дорогими моделями лінійки MSI Katana GF66 11?

На MSI Katana GF66 11 не всі ігри можна запустити на ультра-налаштуваннях. До того ж ноутбучна RTX 3070 однозначно буде повільнішою за настільну. Проте в Cyberpunk на максимальних налаштуваннях графіки з трасуванням на середньому рівні в середньому можна отримати трохи менше 50 к/с. У менш вимогливих іграх частота кадрів, відповідно, буде вищою. У Far Cry 6 з максимальним пресетом без трасування променів середня частота кадрів дорівнювала 76 к/с, з усіма опціями – 61 к/с.

Висновок

За що ж йде переплата при виборі дорожчого ігрового ноутбука, якщо врахувати, що в обох моделях однакові відеокарта та процесор? Загалом за вищу ціну можна отримати кращий звук, більше портів (у тому числі на задній панелі), веб-камеру, ефективнішу систему охолодження, більшу вагу. Завдяки цьому ви зможете досить довго грати на ноутбуці без підзарядки. Швидше за все, у дорожчого пристрою та екран у порівнянні з MSI Katana GF66 11 буде такий, що його можна буде використовувати не лише для ігор. Можливо, будуть і відмінності у BIOS. Якийсь значної різниці вам, однак, очікувати не варто. Тобто навіть продуктивність ноутбуків буде схожою.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ