Що необхідно зробити насамперед після покупки смартфона

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Після покупки нового смартфона кожній людині хочеться, якнайшвидше почати ним користуватися. Але перед активним використанням телефону слід виконати ряд дій для забезпечення його безпеки та стабільної роботи. Налаштування також допоможе власнику зробити пристрій зручнішим.

Реклама

Перевірка IMEI

Навіть при покупці смартфона у надійному магазині електроніки можна придбати неякісний товар. Несумлінні продавці можуть пропонувати покупцю підробки, пошкоджені та крадені пристрої за ціною оригіналу. Тому при покупці нового телефону потрібно порівняти код IMEI на його корпусі та на коробці. Вони мають збігатися.

Інструкція з експлуатації

Вивчення інструкції допоможе новому власнику розібратися з особливостями експлуатації смартфона. Користувачеві необхідно, як мінімум, дізнатися про те, як розбирається пристрій та встановлюється сім-картка. Також у сучасних телефонах є багато додаткових функцій, суть і принцип роботи яких описані в інструкції. Крім того, знання про правила експлуатації гаджета убезпечать власника від відмови у гарантійному обслуговуванні. Якщо людина користуватиметься девайсом неправильно, на гарантію можна не розраховувати.

Розмір сім-карти

У різних моделях може використовуватись певний тип сім-карти. Їх існує всього 5: повнорозмірна, міні, мікро, нано та електронна. У більшості сучасних смартфонів не використовуються сім-карти великого розміру. Щоб обрізати повнорозмірну версію до потрібного масштабу, власникові доведеться звернутися до салону зв’язку. А в деяких телефонах вже є вбудовані електронні чіпи. У такому разі також необхідно зв’язатися з оператором, але досить просто зателефонувати.

Перевірка наявності оновлень

Після покупки смартфона потрібно перевірити наявність оновлень. Навіть для найновішої моделі вони швидше за все вже будуть доступні. Так розробники усувають проблеми, які були виявлено під час виробництва та тестування. З їхньою допомогою на пристрої покращується безпека, відбувається його оптимізація, допрацьовуються деякі функції.

Захист

На новий телефон слід встановити пароль, щоб сторонні не змогли ним користуватися. Найнадійніший варіант – це код. Користувачеві варто створювати таку комбінацію знаків, яку він не забуде. В іншому випадку його доведеться відновлювати, а це не найпростіший і найприємніший процес.
Власнику варто подумати і про фізичний захист пристрою від механічних пошкоджень. Для цього можна вибрати відповідний чохол та скло або плівку на екран. У деяких моделях телефонів є заводська захисна плівка. За бажання її можна просто не видаляти перед початком використання девайса.

Синхронізація та резервне копіювання

Щоб увімкнути синхронізацію та резервне копіювання, необхідно увійти або створити обліковий запис Google. Далі потрібно знайти в налаштуваннях ці пункти і активувати функції, попередньо вибравши типи даних, що копіюються. За допомогою синхронізації можна також перенести інформацію зі старого телефону на новий.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ