Які програми найбільше витрачають заряд батареї

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Якщо смартфон став швидко розряджатися, проблема може полягати в «ненажерливих» додатках. Як переглянути докладну статистику про те, які програми витрачають заряд батареї?

Реклама

Статистика витрати заряду акумулятора

Часто висока швидкість розряджання телефону пов’язана не з батареєю або неполадками пристрою, а з встановленими програмами. Деякі з них можуть споживати занадто багато заряду акумулятора без відома власника, особливо якщо програма працює ще й у фоновому режимі. Подивитися статистику витрати заряду акумулятора можна в налаштуваннях – це функція вбудована у всі сучасні смартфони, тому завантажувати сторонні програми та засмічувати ними телефон не доведеться.

Практично на всіх пристроях під керуванням Android потрібна функція перебуватиме у розділі налаштувань «Батарея» («Акумулятор») або «Живлення». Далі необхідно знайти та вибрати саму функцію, що відображає повну статистику витрати батареї. Її назва відрізнятиметься на смартфонах різних брендах, наприклад, функція може називатися:

  • Статистика витрат батареї.
  • Витрати заряду батареї (акумулятора).
  • Споживання заряду акумулятора.
  • Споживання енергії.

Якщо такого пункту немає, потрібно шукати схожий за змістом. На деяких смартфонах (наприклад Samsung) статистика витрати заряду показана у вигляді графіка.

Як переглянути детальну статистику витрати заряду на смартфоні?

У цьому розділі з’явиться список усіх мобільних програм, які споживають заряд батареї. Поряд з ними відображатиметься кількість відсотків заряду, витрачена програмою. На більшості пристроїв статистика доступна за поточний день, «вчорашній день» та «2 дні тому». На деяких моделях період може бути більшим.

Список програм зазвичай сортований за рівнем витрати заряду – вгорі знаходяться найбільш енергоємні програми. У цьому списку будуть розташовані не тільки програми, але й різні сервіси та функції, наприклад, Bluetooth і Google Services Framework.

Якщо натиснути на будь-який додаток, що цікавить (наприклад, той, який витрачає найбільше заряду батареї), відкриється докладна інформація про витрату. На різних смартфонах пункти можуть відрізнятися, але найчастіше доступні такі дані про програму:

  1. Час її активної роботи, тобто. з увімкненим екраном смартфона.
  2. Час її роботи у фоновому режимі, якщо програма має дозвіл на роботу у фоновому режимі.
  3. Витрата заряду батареї, виміряний в мАг.

Тут же на багатьох пристроях можна зупинити вибрану програму, а також заборонити працювати у фоновому режимі.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ