Вибираємо зовнішній акумулятор: на що звернути увагу при покупці

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тільки уявіть: ви в дорозі і чекаєте на важливий дзвінок або вам потрібно терміново надіслати звіт… Але значок батареї на смартфоні тривожно підморгує і показує 0% заряду, а потім екран гаджета різко гасне. От і приїхали.

Сучасні смартфони – це потужні та багатофункціональні пристрої, але навіть найпросунутіші моделі рідко тримають заряд більше доби. А при активному використанні телефон взагалі може відключитися в самий невідповідний момент.

Щоб раптово не залишитися без зв’язку і не опинитися в незручній ситуації, краще завжди мати при собі зовнішній акумулятор (він пауербанк). Цей портативний пристрій допоможе зарядити смартфон або будь-який інший мобільний гаджет, коли поблизу немає розетки, і заряджання від електромережі неможливе.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Різновидів пауербанків зараз дуже багато: від найпростіших варіантів до якихось фантастичних моделей із вбудованими ліхтариками, кардрідерами, дисплеями та іншими фішками.

Але є основні характеристики зовнішніх акумуляторів, на які обов’язково необхідно звернути увагу при покупці. Про них ми розповідаємо нижче.

Ємність аккумулятору

Чим вище ємність, тим більше разів пауербанк зможе зарядити гаджет. Мінімальне значення становить 3000-5000 мАг. Моделі акумуляторів з такими показниками відрізняються компактним розміром та невеликою вагою, їх зручно носити із собою. Вистачає такого пауербанку приблизно на одну зарядку смартфона.

Стандартний і, напевно, найпопулярніший варіант ємності акумулятора – 10000 мАг. Такий пристрій важить приблизно 200 грамів і може зарядити сучасний смартфон до двох разів.

Більш потужні моделі видають 20000-30000 мАг, з ними можна на тиждень забути про зарядку смартфона від мережі та й повністю зарядити ноутбук такі акумулятори цілком здатні. Але важитимуть вони від 500 до 700 грамів. У кишеню таку штуку не покладеш.

Сила струму

Підходящий варіант для зарядки смартфона – пауербанк на 1-1,5 ампера. А якщо ви плануєте заряджати планшети або невеликі ноутбуки, знадобиться акумулятор із силою струму 2-4 ампери.

Кількість роз’ємів та спосіб зарядки

Кількість портів у зовнішніх акумуляторах варіюється від 1 до 10. На практиці 10 зарядних портів вам навряд чи знадобляться, а ось 2-3 точно не будуть зайвими – зручно, коли можна заряджати одразу кілька гаджетів. Деякі пауербанки підтримують бездротову зарядку. Такий спосіб відновлення енергії підійде, якщо потрібного кабелю немає під рукою. Просто додайте телефон до пауербанку, і зарядка почнеться автоматично.

Підтримка швидкого заряджання

Пауербанки за допомогою швидкої зарядки заповнюють запас енергії гаджетів на 40-50% швидше, ніж стандартні акумулятори. Тому, якщо швидкість заряджання — важливий для вас показник, вибирайте пауербанк, який використовує стандарт швидкого заряджання, сумісний з вашими гаджетами. І взагалі, що більше стандартів підтримує пауербанк, то краще.

Наявність індикаторів заряду

Виявитися з розрядженим смартфоном далеко від розетки – це, звичайно, неприємно. Але ще неприємніше мати при собі смартфон і розряджений зовнішній акумулятор. Індикатор заряду на пауербанку потрібен якраз для того, щоб ви не прогавили момент, коли акумулятор треба підключити до мережі. Залежно від моделі індикатор може показувати запас енергії пауербанку або інформувати про те, скільки часу залишилося на зарядку підключеного до акумулятора девайса. У будь-якому разі індикатор – штука корисна.

Важливо: при виборі зовнішнього акумулятора потрібно орієнтуватися на те, які гаджети і як часто ви збираєтесь заряджати. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.