Чи важливо оновлювати смартфон. Що буде, якщо повністю відмовитись від оновлень

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Останнім часом зростає кількість користувачів, які прагнуть оновлювати свої гаджети. Помилка це чи правильне рішення, з вами розбиратимемося, а також відповімо на запитання – що буде, якщо ніколи не оновлювати свій смартфон?

Реклама

Користувачі не оновлюють свої гаджети з різних причин. Хтось вірить, що це убереже від проблем, хтось просто десь щось почув і тепер вірить у те. Давайте пройдемося з конкретних причин і розберемо їх.

1. Не оновлювати смартфон через побоювання блокування

Є категорія людей, яка дійсно вважає, що якщо вони оновлять свій смартфон (актуальніше до айфонів), то виробник отримає можливість заблокувати пристрій на території країни.

Просто знайте, такі великі виробники зможуть це зробити і без оновлення. Вони спокійно обчислять територіальну ознаку смартфона та заблокують пристрій. Не дискутуватимемо про те, захочуть вони це зробити чи ні, просто знатимемо, що така можливість є.

Тому переживати через оновлення тільки з цієї причини немає сенсу.

2. Сирий патч

Багато хто не оновлює пристрій через те, що бояться отримати недороблену прошивку з купою помилок. Така проблема існувала років 10 тому, коли справді могла прилетіти знову, яка погіршила роботу пристрою.

Нині така проблема у минулому. Патчі та прошивки перевіряються та прилітають уже відпрацьованими. Звичайно, йдеться лише про великих виробників.

Також хтось побоюється, що прошивку не потягне конкретний пристрій. В цьому випадку вже теж все вирішено. Пристрій, випущений кілька років тому, переводять у категорію застарілі, і оновлення на нього вже не випускають.

3. Що, якщо взагалі не оновлювати? Що втратите

Перше і найголовніше – це безпека. Оновлення привносять дедалі більше рівнів безпеки, адже у сучасному світі це справді актуально. Зараз із інтернету спокійно можна зачепити різні майнерські віруси, віруси для переказу коштів, різних підписок тощо.

Друге – це продуктивність. Оновлення часто привносить доробки програмний код, завдяки якому оптимізація пристрою працює краще, і пристрій починає працювати плавніше.

Інтерфейс та покращувачі. Це теж велика частина від оновлень. Часто в оболонку привносяться цікаві рішення у вигляді цікавих оформлень та кольоросхем. Покращується швидкість відгуку інтерфейсу. І взагалі система стає сучаснішою.

Помилки та баги. Якщо ви скаржитесь на деякі недоробки та баги в системі, є велика ймовірність, що з оновленням це буде виправлено. Адже дуже мала ймовірність, що від бага страждаєте тільки ви.

4. Навмисне уповільнення

Ходять чутки, що деякі великі фірми (не показуватимемо пальцем) навмисно підшивали код, який гальмує роботу системи. Робилося це нібито для того, щоби купували нові пристрої.

Ситуація не є однозначною. Так, звинувачення компаній у цьому були, проте 100% довести провину не вдається. Тут кожен вирішить собі сам.

Висновок все ж таки залишається один – оновлюватися потрібно. Це убереже вас від можливих проблем та покращить ваш комфорт від використання смартфона.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ