Чи варто купувати ультрабюджетний смартфон

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Зараз на ринку можна знайти достатню кількість моделей смартфонів на базі Android за досить-таки низькими цінами. В такому смартфоні представлені практично всі ті ж самі функції, що і в дорожчих моделях, але як вони працюють зараз ми будемо розбиратися. Для того, щоб дотримуватися етики та правил реклами, ми не будемо брати якусь конкретну модель конкретного виробника, щоб розглядати її недоліки, а візьмемо збірний образ дешевих смартфонів та розглянемо їх характерні проблеми.

Реклама

Почнемо з екрану. Невеликий екран як правило в межах 5-6 дюймів комплектують найпростішою матрицею зі слабкою передачею кольорів та малими кутами огляду. Але найбільше питань може виникнути до сенсора, який може повільно спрацьовувати на дотики до екрану або спрацювати невірно, що буде сильно дратувати власника. Зазначимо, що більш дорогі моделі комплектуються OLED або Amoled екрана.

Перейдемо до фото. Камера відносно добре зніматиме лише при нормальному освітленні. Якісні селфі не вийдуть, оскільки характеристики фронтальної камери залишилось на рівні 2000-х років, але для фото документів чи якихось предметів в плані інформативності вона підійде. Тепер безпосередньо щодо телефонного зв’язку. Якість зв’язку буде нормальною, а ось інтернет повну швидкість показати не зможе, хіба що лише при виконанні якихось простих завдань. Також можуть виникати проблеми під час відеозв’язку через месенджери, все це в першу чергу викликане слабким «залізом» та невеликою кількістю оперативної пам’яті.

Беручи до уваги слабке «залізо» та встановлену скоріш за все стару версію Android, можна передбачити, що потрібно буде дуже довго чекати відкриття необхідної програми. Також можливе повне зависання та навіть відключення гаджета без жодних причин, оскільки зараз при відкритті сторінки в браузері використовується дуже багато ресурсів.

Тепер стосовно пам’яті. Кількість вбудованої пам’яті буде дуже мала. На всілякі менеджери, соціальні мережі її вистачить, але на щось більше навряд чи. Як правило, в таких смартфонах є слот під карту пам’яті, але це не дуже надійне рішення. В дешевих смартфонах є ризик втратити важливу інформацію. Батарея швидше за все буде зйомна, що напевно є єдиним плюсом. Ємність батареї буде невелика, розряджатися такий девайс скоріш за все, при включеному інтернеті, буде за кілька годин. Місткість батареї, як правило, в таких пристроях не перевищує 3000 мА•год.

То чи варто купувати такі смартфони? На нашу думку, краще додати якусь суму та купити сучасний пристрій з потужним «залізом», на спрощеній версії Android (Android Go). Ультрабюджетний смартфон може розглядатися в основному як запасний варіант, на випадок поломки основного. В іншому випадку при покупці подібного смартфона, уточнюйте інформацію щодо версії Android та можливості встановлення важливих для вас програм.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоitech.co.ua

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ