Названо 3 програми, які краще видалити з комп’ютера якнайшвидше

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Одні люди рідко встановлюють програми та активно використовують лише браузер та Word. Інші цікавляться новинками в області софту та завантажують по кілька програм на тиждень. Але слід врахувати, що деякі з них можуть становити небезпеку для операційної системи. Далі будуть розглянуті програми, які краще вилучити зі свого ПК.

Реклама

Junkware-компоненти

Деякі програми встановлюються разом із іншими. У цьому навіть можуть бути пов’язані друг з одним. Просто якийсь виробник програмного забезпечення заплатив іншому, щоб пропонував користувачеві встановити його софт.

Наприклад, людина завантажила програму для редагування відео. Він не став читати користувальницьку угоду і при встановленні в кожному пункті залишив галочки. В результаті в його браузері та на робочому столі з’явилися елементи Яндекса чи Mail.ru. Також на комп’ютер встановився старий-добрий Аміго.

Якщо користувач виявить подібні компоненти-паразити, їх слід відразу видалити. Рекомендується працювати з відомими браузерами, наприклад Google Chrome або Mozilla Firefox. При установці будь-яких програм потрібно прибирати галочки навпроти тих пунктів, які здаються підозрілими.

CCleaner та інший подібний софт, що чистить

Багато людей чули про CCleaner та використовували його для видалення непотрібних файлів. Хтось встановлює аналогічні програми. У деяких ситуаціях такий софт справді корисний. Наприклад, можна видалити програму, якої не можна позбутися стандартними методами.

Але CCleaner та інші схожі програми мають багато негативних сторін. Наприклад, вони постійно висітимуть у треї (область повідомлень). Також такі програми можуть видалити важливі файли або захопити системні, необхідні комп’ютера.

Найкраще вручну чистіть куки і позбавляйтеся непотрібних файлів вбудованими засобами системи, наприклад, «Очищення диска».

Internet Explorer та Edge

Розробники Windows зацікавлені в тому, щоб люди користувалися браузером. Раніше це був Internet Explorer. Він досі встановлений на деяких комп’ютерах із застарілими ОС.

Edge прийшов на зміну Internet Explorer. Він став значно кращим за попередника, але все одно програє іншим браузерам за багатьма параметрами. Плюс браузера Edge є те, що його зручно використовувати на планшеті. А ось для комп’ютера чи ноутбука краще вибрати інший, а цей видалити.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ