Топ-8 налаштувань смартфонів Android, які потрібно зробити після покупки

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Сьогодні більшість людей мають смартфон. Такі гаджети стали невід’ємною частиною життя кожного і є навіть у людей похилого віку. Це не тільки спосіб зв’язку з близькими, а й пристрій для роботи, розваги, спілкування. Після покупки недостатньо просто встановити гарну тему та заставку. Необхідно зробити ряд налаштувань, які дозволять оптимізувати його роботу та підлаштувати пристрій під себе.

Реклама

Вибір розміру шрифту

Це важливий параметр, адже від сильної напруги очей у процесі роботи зі смартфоном може погіршитися зір. Якщо людина бачить погано, можна встановити найбільший розмір шрифту. Це актуально для людей похилого віку. Якщо зі зором все гаразд, не варто вибирати найменші літери. Найкращим рішенням буде встановлення середнього розміру шрифту.

Режим читання

Фахівці зазначають, що людям з поганим зором і тим, хто нещодавно мала операцію на очах, дуже складно сприймати яскраве світло екрану. Очі можуть перенапружитися і почати хворіти. Для цього в багатьох смартфонах є режим читання, що підбирає правильну кольорову гаму екрану. Завдяки цьому світло від екрану не так сильно “тисне” на очі.

Налаштування мобільного інтернету

Налаштувати мобільний інтернет можна лише за кілька хвилин. Якщо у смартфоні дві сім-карти, то необхідно увійти в їх налаштування. Після цього вибрати ту, яка буде використовуватися для роботи, та увімкнути передачу даних. Після цього потрібно буде перезавантажити пристрій. Після включення мобільний інтернет працюватиме.

Налаштування мережі Wi-Fi

Так як інтернет сьогодні життєво необхідний, потрібно налаштувати мережі Вай-Фай. Для цього достатньо увійти до налаштувань, вибрати необхідне ім’я роутера. Після цього прописати захисний код, якщо він є, і натиснути кнопку підключення. Протягом кількох секунд інтернет почне працювати. Надалі він підключається автоматично.

Прив’язка до гугл-акаунту

Сьогодні більшість смартфонів працюють через сервіси Google. Прив’язка до облікового запису дозволить зберегти свої дані у разі поломки, отримувати доступ до ігор, які були встановлені на старому смартфоні, робити резервне копіювання тощо. При першому завантаженні потрібно ввести дані поштової скриньки Google. Достатньо ввести E-mail, пароль та все.

Перевірити оновлення

Якщо є системні повідомлення про наявність оновлень для операційної системи, їх обов’язково необхідно встановити. Для цього можна увійти в налаштування, пункт оновлень та натиснути на кнопку «Оновити» за потреби.

Функція пошуку пристрою

Найкращим рішенням для того, щоб убезпечити себе буде включення функції пошуку смартфона в розділі безпеки. Це дозволить знайти гаджет у разі його втрати або крадіжки.

Вибір способу блокування

Можна вибрати спосіб блокування екрана для того, щоб сторонні не мали доступу до пристрою та інформації. Це може бути пін-код, пароль, графічний код, відбиток пальця або сканування обличчя. Найкраще встановити пароль, а також додатково можна вибрати між відбитком пальця або Face-id.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ